A fost odată... o lansare de cărți, trei microfoane și emoții o mie!
iMaMA Lifestyle

A fost odată… o lansare de cărți, trei microfoane și emoții – o mie!

Chiar că „a fost odată”, atât de demult s-a întâmplat și atât de târziu m-am adunat să povestesc aici, pe blog, o experiență frumoasă, cum alta nu e, despre lansarea seriei „Întrebări MARI și MICI” by NICULESCU Kids și bucuria de a fi fost acolo, pe scenă, în calitate de invitat special cu statut de blogger mom.

S-a întâmplat de Ziua Copilului, la Romexpo, în cadrul Salonului Internațional de Carte – Bookfest. Interesant e că anul trecut, fix de 1 Iunie, anunțam lansarea blogului ca un nou spațiu de joacă. Daa, spațiu de joacă! Și iată că joaca asta a mea devine din ce în ce mai serioasă. Și cu ocazia asta, mulțumesc din inimă tuturor celor care intră pe Solonaria.Ro, și-mi încurajează activitatea, și-mi trimit semne de apreciere, și (voilà!)  mă invită la evenimente minunate. Nici nu știți cât de recunoscătoare vă sunt. Mulțumesc!!!

Lansare cu și despre ”Întrebări MARI și MICI”

Și… revenind la „cărțile” noastre, m-am prezentat la lansarea colecției „Întrebări MARI și MICI” cu un coc în vârful capului, câteva bucle peste umeri și un car de emoții. Toate la vedere. Evident că mi-am luat și fanii după mine: 2 copii, un soț și un frate. Aa, fratele a venit singur – mega surpriză! – asta după ce își anunțase absența cu scuze de genul: examen, nervi, sesiune.

Surprinzător sau nu, evenimentul de lansare a seriei de cărți „Întrebări MARI și MICI” s-a lăsat cu muulte întrebări. Mari și mici. Toate pregătite de gazda evenimentului – Carmen Vasile, Director PR și Comunicare Editura NICULESCU. Și am răspuns. Eu – din rolul meu de mămică în regim full-time, iar Anca Grigoraş – din cel de psiholog  şi manager al Centrului Veltio. A fost o discuție interesantă și plăcută, veselă și constructivă. Nici n-am simțit când a trecut timpul și unde au dispărut emoțiile. Atât de frumos a fost!

Colecția „Întrebări MARI și MICI” by NICULESCU Kids

Una peste alta, concluzia e simplă. Este su-per-bă colecția de cărți pentru copii „Întrebări MARI și MICI”. Categoric, copiii au multe de învățat de aici, dar mai ales părinții lor. Când le-am deschis, aproape că mi-a fost greu să mă opresc din citit. Atât de jucăuș și interesant sunt abordate subiectele. Subiecte foarte serioase, de altfel. Și… cred că tocmai doza aceea de umor, pe care am regăsit-o în toate cărțile din colecție, face ca informația să fie înțeleasă ușor, iar lectura să fie o plăcere.

Seria de cărți „Întrebări MARI și MICI” este dedicată copiilor de 7-10 ani și cuprinde 6 titluri:

 Cum se face pipi în spațiul cosmic? și toate întrebările pe care ţi le pui pentru a deveni cel mai bun astronaut! (de Géraldine Maincent)

 Ce să mănânci pentru a fi puternic? și toate întrebările pe care ţi le pui pentru a te simţi în formă! (de Aurélie Guerri, dietetician-nutriţionist)

 Rețelele sociale, cum funcționează ele? și toate întrebările pe care ţi le pui pentru a rămâne conectat! (de Emmanuel Trédez)

 La ce folosesc banii? și toate întrebările pe care ţi le pui pentru a-i cheltui cu cap! (de Emmanuel Trédez)

 Fete sau băieți, în fond ce contează? și toate întrebările pe care ţi le pui pentru a suci gâtul ideilor de-a gata! (de Pierre-François Mouriaux)

 De ce trebuie să muncim? și toate întrebările pe care ţi le pui despre ce înseamnă munca! (de Jacques-Olivier Pô)

Văd aceste cărți ca pe o sursă de inspirație. O șansă a părintelui de a învăța alături de copilul său. Și… una peste alta, ofer cadou trei cărți din această colecție. Tot ce trebuie să faceți este să scrieți, în secțiunea de comentarii de pe blog, ce subiect – din cele abordate în colecția ”Întrebări MARI și MICI” – vă interesează mai mult. Voi alege cei 3 câștigători duminică, 8 iulie, prin tragere la sorți.

[Later Edit]

Și… câte o carte din seria ”Întrebări MARI și MICI” va merge către Georgiana, Florina și Mirela. Mulțumesc fetelor pentru interes și comentarii!

7 Comment

  1. Buna, si te felicit pentru reusita!! Eu sunt foarte interesata de alimentatie, la varsta lui D. si fitele pe care le face de ceva vreme:)))

  2. Buna, felicitari si spor la mai multe. Pentru mine si copiii mei cred ca de mare interes ar fi Ce mancam si Baieti sau fete. Vreau sa vada cat mai multe exemple explicate diferit.

  3. Categoric „Ce să mănânci pentru a fi puternic!” Cred că ne-ar ajuta foarte mult cartea asta. Incerc sa le explic copiilor despre combinațiile alimentare, despre mâncare sănătoasa și obiceiuri sănătoase. E greu! Și nu că ei nu înțeleg, înțeleg, dar uneori o dau in bara și eu. Cred că m-ar ajuta și pe mine cartea asta… Chiar ieri mă întreba cea mai mare dintre copii, care are 6 ani, cum se formează în stomac „suculețul” gastric, cel care digeră mâncarea. I-am spus că mă documentez sau că putem cauta răspunsul împreună în cărțile despre corpul uman pe care le avem. N-am căutat încă…

  4. Ce sa mananci ca sa fi puternic…mi-ar placea pentru copilul meu care nu accepta muuulte alimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *