iMaMA

Dulceață de trandafir cu miros divin

Sunt frumoși trandafirii, ce-ai putea să le reproșezi? Poate doar spinii, când te înțepi în ei. 🙂

Există, însă, un soi de trandafir care te cucerește de la distanță cu mirosul său dulce și intens. Iar bucuria cea mai mare este că petalele sale se pot transforma – simplu și rapid – într-o dulceață parfumată care să-ți aducă aminte de vară, de soare și de #viațalațară.

Un astfel de trandafir mi-a atras atenția în curtea de la țară. E tare frumos – rozaliu-violet, bogat, vesel. Apoi am aflat că e comestibil. Apoi i-am gustat dulceața. Apoi am cules un bol de petale și am făcut un pumn de dulceață. Primul meu borcan de dulceață.

Rețeta? Petalele de trandafir se masează bine cu zahăr și câteva picături de suc de lămâie. Compoziția se lasă peste noapte. Înainte de a pune dulceața în borcan, se recomandă să o ții pe foc 5 minute, pentru ca petalele să devină mai moi… să se topească în gură.

Mie îmi place. Are un gust inedit, iar mirosul este divin. Îi place și copilului mare. Își pune dulceață din aceasta pe înghețata simplă cumpărată la kilogram. Soțul și copilul mic, în schimb, strâmbă din nas când o văd. Prin urmare, am fi interesată și de alte voturi pentru dulceața de trandafir, că cel din familia mea se pare că e neconcludent. Deeeeci? 😀

1 Comment

  1. Mie-mi place, însă soțului nu prea, o considera prea dulce și mult prea parfumata. Dar dacă eu vreau, eu mănânc 😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *