Mamica zburatoare
iMaMA

”Nu există cer prea înalt pentru cine vrea să-l descopere!” INTERVIU cu Magdalena Aldea, aka Mămica zburătoare

Magdalena Aldea… pilot, blogger mom, fotograf și, mai presus de orice, om care iubește viața. Are o gingășie aparte, imposibil de trecut cu vederea. Și, totuși, o forță și-un curaj de te-ntrebi dacă e adevărată. Și este. MINUNATĂ!

Cu această mini-introducere, vă invit să o cunoașteți mai îndeaproape pe ”mămica zburătoare”, într-un interviu pe care mi-l doream demult. Pentru că e greu s-o știi pe Magda și să nu-ți vină să-i pui întrebări. Multe! 🙂

Magdalena Aldea

Nu întâmplător  ”Mămica zburătoare”. De ce?

Păi, mămică pentru că am o năzdrăvană de aproape 3 anișori, iar în curând o să mai vină o fetiță în viețile noastre. Iar zburătoare pentru că sunt o visătoare! 🙂 Și am o carieră de pilot militar, cu o experiență de peste 10 ani în domeniul aviației! Mi-a plăcut ideea să contruiesc un blog care să vorbească despre cine sunt și cred că, în principal, astea două cuvinte mă definesc! 🙂

Cum și când ai știut că asta va fi meseria ta?

Foarte greu de zis. Mereu mi s-a părut “tricky” chestia asta! Când îți alegi o facultate, un domeniu, un drum, o faci pentru că sună bine, pentru că îți place, sau pentru că te și pricepi în activitatea respectivă?! Drumul meu a fost de așa natură ca să ajung în sistemul militar și apoi să profesez în același sistem.

Am început cu liceul militar “Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, iar prin clasa a XI-a mi-a străbătut un gând prin minte: Ce ar fi să încerc la aviație?

Apoi, ideea s-a transformat într-o provocare pentru că știam că sunt puține locuri iar concurența este foarte mare. M-am întrebat de multe ori dacă o să mi se potrivească, dacă aviația militară este pentru mine și dacă o să devin un pilot priceput! Timpul m-a învățat că nu ai cum să știi lucrurile astea de dinainte și că priceperea vine laolaltă cu experiența.

Am trecut toate testele medicale și pshilogice și profilul meu corespunde cu cel de pilot, așa că am lăsat destinul să hotărască în locul meu. Pasiunea pentru aviație și zbor a venit pe măsură ce am înțeles cu ce se mănâncă această meserie!

În prezent sunt pilot pe elicopter la Baza 90 Transport Aerian, Otopeni!

Cum te-ai apucat de blogging și ce puncte-forte ai descoperit la tine prin prisma acestei activități?

Am început să scriu pe blog, când Sara avea vreo 9 luni de zile. Florin, deținătorul site-ului desprecopii.com (site cu care colaborez în calitate de redactor) și soția lui – Mirela, mi-au propus să fac un jurnal al gândurilor mele. M-a încântat foarte mult această idee și pot spune că am descoperit o altă lume prin blogging! Oameni minunați, activități foarte frumoase și evenimente de la care învăț și mă ajută să cresc, ca om, femeie și ca mămică! De asemenea, când scriu, mă dăruiesc cu totul. Mă simt foarte liberă și îmi place să-mi împărtășesc experiențele cu cititorii mei!

Despre ce scrii și despre ce nu ai scrie nici în ruptul capului pe blog?

Aaaa, scriu despre orice. Chiar dacă blogul se numește mămicazburătoare.ro, mie îmi place să ating subiecte din mai multe domenii. Nu scriu și nu aș scrie despre politică sau despre experiențele altor mămici, judecându-le prin prisma mea! Sunt om, greșesc foarte des și învăț în fiecare zi să fiu mai bună.

Faci și fotografie. Mai ai vreun talent ascuns?

Fac fotografie la nivel de pasiune. Este un domeniu artistic amplu și foarte mișto! Sunt multe lucruri care mă încarcă și cu care mă hrănesc. Îmi place jazz-ul (deși nici nu mai știu de când nu am mai fost la vreun concert), teatrul și lectura. Mă dau cu bicicleta ori de câte ori am ocazia. Gătesc cu drag și mănânc cu aceeași poftă! Sunt multe lucruri care îmi plac, însă ziua are doar 24 de ore și trebuie să jonglez între meseria de mămică, profesie și pasiunile mele.

Ai anumite obiceiuri care să îţi crească nivelul de energie şi motivaţie?

Îmi place să înot și să iau micul dejun în oraș. Mă inspiră arhitectura veche, locurile care spun povești și oamenii care-și descriu experiențele de viață. Îmi place să mă plimb și să-i privesc pe ceilalți. Câteodată cred că mă surprind pe mine holbîndu-mă, dar o fac doar pentru că îmi plac oamenii și îmi place să-i studiez. Suntem o specie foarte interesantă!

Cum arată primăvara ta ideală?

Aici m-ai nimerit pentru că primăvara este anotimpul meu preferat! Mă imaginez în mijlocul naturii, descoperind cum copacii prind viață și înfloresc, păsările li se alătură într-un concert de zile mari, iar soarele ne dezmiardă cu razele sale încântătoare. Mi-ar plăcea o căsuță veche, la țară, în mijlocul primăverii să descopăr mirosul de anotimp proaspăt și vântul blând caracteristic acestui sezon.

Trei lucruri fără de care nu-ți poți imagina viața.

Lucruri?! Viața mea poate funcționa foarte bine fără lucruri! Nu mi-aș putea imagina viața fără oamenii din jurul meu! Familia mea și prietenii sunt cei mai importanți. Lucrurile vin și pleacă!

Ce înseamnă pentru tine să fii mamă?

Înseamnă foarte mult! Câteodată mă gândesc că a venit ca o binecuvântare, deși este și o mare responsabilitate pe care o duc în spate toată viața. Sunt responsabilă pentru viitorul adult pe care o să-l livrez societății, așa că mă străduiesc să o cresc pe Sara cu multă iubire și dăruire. Principiile sunt foarte importante, de aceea lucrez mult să devin eu un om mai bun, pentru ca fetița mea să aibă de la cine să învețe.

Care consideri că sunt calitățile tale, ca părinte?

Greu, aici nu știu ce să răspund! Faptul că mă străduiesc să fiu o mamă cu toate cele necesare. Nu știu ce calități am, dar știu că mă ambiționez mereu să mă informez, să fac ce este mai bine și sănătos și să am o minte deschisă! Vreau să am o relație frumoasă cu copilul meu, bazată pe sinceritate și încredere reciprocă, în care să putem discuta despre orice!

În curând, mamă de doi. Cum e această perioadă de ”aștepare” pentru tine?

Este o perioadă foarte faină (am depășit lunile grele cu stări de greață și vărsături), cresc pe zi ce trece!  Peste 3 luni o să am 2 fete și simplul gând mă face să tresar de fericire! Nu o să fie foarte ușor, dar sunt sigură că o să ne descurcăm! Cu iubire și răbdare se pot depăși multe obstacole!

Un gând pentru cei care citesc acest interviu.

Să nu înceteze să viseze! Cred cu tărie că poți ajunge orice îți dorești în viața asta! Bineînțeles, cu multă muncă și efort, dar nimic nu este imposibil! Asta ar trebui să-i învățăm pe copii. Cum să se descopere și cum să nu renunțe la visurile lor! Nu există cer prea înalt pentru cine vrea să-l descopere!

***
Și… să vă mai spun ceva! Blogul Magdei e o oază de bine! Dacă nu ați dat (încă) LIKE pe pagina ”Mămica zburătoare”, vă invit s-o faceți. O să vă placă! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *