Parola de acces către fericire și înflorire ÎMBRĂȚIȘARE!
Lifestyle

Parola de acces către fericire și înflorire: ÎMBRĂȚIȘARE!

Nicio zi fără îmbrățișări! Nici măcar una! Sunt aer, medicament, terapie și sursă de bucurie și căldură sufletească. Și oricâtă treabă n-am avea în online, e vital să trăim muult în offline, să ne deschidem larg brațele și să ne îmbrățișăm! Puterea atingerii este magică, dovedit științific!!

Avem nevoie de 4 îmbrățișări pe zi pentru a supraviețui, de 8 îmbrățișări zilnice pur și simplu pentru a ne menține o sănătate fizică și mentală bună, precum și de 12 îmbrățișări pe zi pentru ca ființa noastră să înflorească, susține Virginia Satir, psihoterapeut american. Avem nevoie de îmbrățișări pentru că suntem oameni și ne hrănim din iubire, și nu putem altfel.

Și există un studiu științific privind efectul îmbrățișărilor – realizat de J.M. Clipman în 1999, care confirmă că îmbrățișările favorizează accesul la fericire.

❤️ Îmbrățișările ajută la evitarea depresiei și reduc riscurile de a răci sau a face gripă. În altă ordine de idei, îmbrățișările întăresc sistemul imunitar!

❤️ Îmbrățișările favorizează producerea de oxitocină – hormon al atașamentului și al dragostei. Acesta ajută la stabilirea unei legături de încredere, reducând anxietatea și stresul. Când îmbrățișăm pe cineva, prin hipofiză se eliberează în corp oxitocină, ceea ce reduce ritmul cardiac și nivelul de cortizol, hormonul responsabil de stres, de hipertensiunea arterială și de bolile de inimă.

❤️ Îmbrățișările vindecă depresia și cresc nivelul de hormoni ai fericirii. Îmbrățișările ne fac mai fericiți!

❤️ Îmbrățișările alungă tensiunile interioare și previn bolile mintale. Îmbrățișările ne ajută să ne simțim iubiți, importanți, ocrotiți!

❤️ Îmbrățișările ne fac să fim mai prezenți, mai răbdători și ne ajută să simțim mai multă recunoștință.

❤️ Îmbrățișările permit comunicarea fără cuvinte și întăresc stima de sine, mai ales la copii.

❤️ A întinde brațele și a îmbrățișa pe cineva ajută la eliberarea de endorfine și de serotonină în vasele de sânge, ceea ce stimulează sentimentul de plăcere, diminuând durerea și tristețea. În plus, prin aceste gesturi se reduc riscurile de a avea probleme cardiace, ajutându-ne să luptăm împotriva excesului de greutate și chiar să trăim mai mult.

Acestea fiind spuse, VĂ ÎMBRĂȚIȘEZ! Strâns-strâns! Pe toți!!!

*sursă Jurnalul meu de fericire de Christine Michaud, editura NICULESCU.

 

1 Comment

  1. Multumesc pentru acest articol care aduce la lumina o latura atat de importanta a vietii noastre – puterea magica a imbratisarilor. E incontestabil faptul ca prin aceste gesturi simple si pline de iubire ne hranim sufletul si ne ingrijim sanatatea fizica si mentala. Si intr-o lume atat de tehnologizata, aveti dreptate, e esential sa ne reamintim sa traim in offline si sa impartasim imbratisari cu cei dragi. Va felicit pentru informatiile stiintifice pe care le-ati adus in acest articol, confirmand inca o data ca imbratisarile aduc fericire si bunastare in vietile noastre. Asadar, sa ne imbratisam cat mai des si sa daruim iubire fara rezerve! Multumesc, draga mea! Va imbratisez si eu! ❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *