iMaMA

S-au redeschis porțile la Opera Comică pentru Copii și vă invit la un CONCURS cu bucurii!

Opera Comică pentru Copii și-a redeschis porțile și în acest nou an 2019 și ne așteaptă, cu mic cu mare, în universul său ludic, creativ, artistic, distractiv, relaxant și impresionat.

Primul spectacol pus în scenă anul acesta a fost pantonima ,,Copiii în țara minunilor”, în regia lui Silviu Oltean, proiect câștigător al concursului Stagiunea UnderGrant 2018 – 2019. Un spectacol care îmbină frumusețea poveștilor și a personajelor clasice cu metodele inovative ale teatrului non-verbal. Următoarele reprezentații sunt programate pentru 19, 20, 26 și 27 ianuarie.

Tot în weekendul care s-a încheiat, copiii au avut ocazia să revadă două dintre spectacolele îndrăgite din repertoriul Operei Comice pentru Copii: concertul-lecție ,,Viața lui Mozart” și baletul ,,Prințul Crab”, realizat în parteneriat cu Școala de balet ,,Jaqueline”.

Ateliere ,,Micul Artist” la OCC

Grăbiți-vă, au mai rămas câteva locuri libere la atelierele organizate de Opera Comică (de cor, musical, balet, benzi desenate, pantomimă, actorie, scriere creativă, desen, dansuri populare, step etc.). Preselecțiile au loc în perioada 14 – 19 ianuarie. Atelierele  se vor desfășura în perioada 21 ianuarie – 31 mai 2019. Înscrierile se pot face doar la preselecții, la data și ora anunțate pentru fiecare atelier în parte. Detalii găsiți AICI.

Activități Escape Room la OCC

Distracția continuă la Opera Comică pentru Copii cu activitățile Escape Room. Până pe 27 ianuarie, în fiecare weekend, de vineri până duminică, cele două camere Escape Room, decorate ca-n poveștile ,,Harap Alb” și ,,Punguța cu doi bani”, sunt pregătite cu cele mai interesante indicii pentru cei mici. Astfel, toți copiii cu vârsta de cel puțin 7 ani vor trebui să își demonstreze abilitățile de deslușire a indiciilor oferite pentru a ieși din cameră într-o oră. Biletele sunt disponibile pe bilete.ro.

,,Colombina se întoarce” și ,,Lumea Păpușilor” revin la OCC

Pe 19, 20, 26 și 27 ianuarie,  opera ,,Colombina se întoarce” se joacă din nou pe scena Operei Comice pentru Copii, în Sala Mozart. Iar în zilele de 19, 20, 25, 26 și 27 ianuarie copiii, însoțiți de părinți, sunt așteptați să descopere ,,Lumea Păpușilor”, într-un spectacol de balet unde vor cunoaște povestea de iubire a unor tineri logodiți, încercați de întâmplări ciudate.

Lumea Papusilor

CÂȘTIGĂ o invitație de 3 locuri la ”Lumea Păpușilor”!

Și acum vă invit la #CONCURS! Ofer o invitație de 3 locuri la spectacolul-balet ”Lumea Păpușilor”/ Vârsta recomandată: +3 ani / Sala Mare / Duminică, 20 ianuarie / Ora 11.00.

”Lumea poveștilor”, după baletul clasic Coppelia,  a fost pus în scenă prima oară pe scena Operei din Paris, în 1870. Acesta relatează povestea a doi tineri logodnici care trec cu succes proba iubirii lor în urma unei încercări ciudate. Tânăra Swanhilda își surprinde logodnicul, pe Franz, suspinând la vederea unei frumoase domnișoare la fereastra meșterului Coppelius, care tocmai își părăsea locuința. Cuprinsă de gelozie, tânăra reușește să pătrundă alături de prietenele sale în atelierul bătrânului meșter, pentru a descoperi că rivala sa e de fapt o păpușă mecanică. Coppelius revine în atelier și le izgonește pe fete, mai puțin pe Swanhilda, care se așează în locul păpușii și se deghizează în hainele ei.

Lumea Păpușilor | Opera Comică pentru Copii

SALA MARE, 19/20/26/27 ianuarie, ora 17:00/11:00, 75 min, +3 ani, balet | Tânăra Swanhilda își surprinde logodnicul, pe Franz, suspinând la vederea unei domnișoare la fereastra meșterului Coppélius, frumoasa fiind nimeni alta decât una dintre păpușile meșterului. Haideți cu noi în Lumea Păpușilor pentru a afla continuarea poveștii!Bilete: bilete.ro/lumea-papusilor/

Publicată de Opera Comică pentru Copii pe Marţi, 15 ianuarie 2019

Ca de obicei, condițiile de participare sunt simple. Scrieți-mi în secțiunea de comentarii (aici, pe blog sau pe pagina de Facebook Solonaria.ro) dacă ați mai fost la Opera pentru Copii. Și, dacă da, ce spectacol v-a plăcut. Dacă nu, ce spectacol ați fi curioși să vedeți alături de micuții voștri.

Voi alege câștigătorul prin tragere la sorți, vineri, 18 ianuarie.

Mult succes!

12 Comment

 1. Noi nu am mai fost pana acum la Opera pentru Copii, dar sunt convinsa ca fetita mea Sofia i-ar placea foarte mult.Ne-ar placea sa mergem la orice spectacol.

 2. Nepotica mea in varsta de 4 ani a fost la 4 spectacole pana acum. Cred ca, dupa frecventa cu care ne incanta cu cantecul din Motanul incaltat, acesta este preferatul ei, desi i-au placut la nebunie si Onix si Barton, Print si cersetor si Printesa florilor (daca nu gresesc eu titlul 😁). In mod sigur mai revenim- avem bilete deja la punguta cu doi bani. O zi frumoasa, Antoaneta

 3. Din pacate nu am ajuns la nici un spectacol OCC, cu siguranta o sa bifam anul acesta un spectacol. Ceea ce fac actorii, oamenii de acolo e minunat.

 4. Buna ziua
  Da am fost împreuna cu fetele la Opera Comica și am văzut mai multe spectacole
  nu cred ca are unul preferat , au fost încântate de fiecare data Delie fetița cea mică a fost mai entuziasmata de Alba ca zăpada și cei șapte pitici și spectacolul Printul Crab , acesta fiind chiar ultimul văzut .stiu ca și-ar dori foarte tare sa vadă spectacolul de pantomima sau Gulliver .
  Toate cele bune!

 5. Mergem aproape în fiecare weekend la opera comică pentru copii. Cel mai mult ne-a plăcut motanul incaltat.

 6. Noi iubim Opera Comică pentru copii!!! Am mers cu fetița de la vârsta de 3 anișori și acum, la 10 ani încât mai este îndrăgostită de spectacole oferite !
  Toate piesele le-am văzut, ne-au placut însă, cel mai de suflet pentru noi este „Sunetul muzicii „!

 7. Am descoperit Opera Comica pentru Copii in toamna la invitatia matusii mele. Sunt impresionata si eu pe langa cele doua fetite de 6 si 8 ani de praful magic ce insufleteste acest loc de poveste si vom ramane pe veci fani fideli! „O noapte la venetia” a fost pana acum piesa WOW dar cu siguranta vom mai vedea si altele.

 8. Nu am mai fost pana acum, dar ne dorim foarte tare sa vedem ,,Copiii în țara minunilor”.

 9. Inca nu am ajuns, dar ar fi super daca am incepe prin a asista la spectacolul „Lumea papusilor”. Este recomandat peste copiilor cu vasta peste 3 ani, deci ne incadram perfect. 🙂

 10. De aproape 4 ani am vazut cam toate spectacolele. Cel mai mult ne-au placut : Peter Pan si Micuta Dorothy. Ne dorim sa vedem Flautul Fermecat …l-a ratat in fiecare an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *