spectacole copii
iMaMA

Spectacolele pentru copii se văd online pe timpul pendemiei

Când copiii nu pot merge la spectacole, vin spectacolele la copii. Chiar acasă la ei! Iar asta este o veste grozavă, pentru că micuții români din orice colț al țării sau din străinătate se pot bucura de povești, personaje și cultură la un click distanță. Locurile în ”sală” sunt nelimitate.

Într-adevăr, transmisiunile LIVE pe Facebook nu au cum să înlocuiască atmosfera unică din sălile de spectacol, însă eforturile instituților de cultură de a ține legătura cu publicul este de apreciat și de aplaudat. Și cred că mulți părinți și copii sunt de acord cu mine! O doză de cultură e ca o gură de aer proaspăt în această perioadă de autoizolare. O perioadă pe care ne este greu s-o simțim ca o vancanță. Pentru că nu e! Nici pentru părinte, nici pentru copil!

Să analizăm programul de spectacole!

Spectacole online @ Teatrul Ion Creangă

Începând din weekendul 21-22 martie, Teatrul Ion Creangă difuzează pe pagina sa de Facebook o selecție de spectacole înregistrate în stagiunile anterioare, oferindu-le copiilor și părinților posibilitatea să vizioneze de acasă unele dintre cele mai îndrăgite producții din repertoriu. Toate înregistrările vor putea fi accesate timp de 3 ore de la începerea transmisiunii online, acestea urmând să fie reprogramate ulterior și în alte zile și intervale orare.

Primele titluri care pot fi urmărite la finalul acestei săptămâni sunt: Iglu – spectacol nonverbal pentru copii sub 3 ani, în regia lui Voicu Hetel (sâmbătă, 21.03, ora 10:30);„Zbor prin povești” – spectacol coregrafic pentru copii între 3 și 6 ani, semnat de Violeta Dincă (sâmbătă, 21.03, ora 18:00); și „A 12-a noapte” – adaptare după William Shakespeare, pentru copii peste 6 ani, pusă în scenă de Peter Kerek (duminică, 22.03, ora 10:30).

Mai multe informații sunt disponibile aici: http://bit.ly/2QvjayP.

Spectacole live @ Opera Comică

Pe 21 martie, de la ora 17, OCC debuteză prin a transmite online, o premieră: spectacolul de balet, ,,Scufița Roșie”, la Sala UnderGrant, debutul regizoral pentru Andreea Soare, una dintre cele mai talentate și inspirate balerine ale Operei Comice pentru Copii.

Pe 22 martie, tot de la ora 17, OCC va transmite înregistrarea celei mai celebre opere pentru copii a tuturor timpurilor, ,,Hansel și Gretel”, cel mai jucat spectacol de operă la Opera Comică pentru Copii, cu 53 de reprezentații în cei 5 ani de la premieră.

IMPORTANT! Opera Comică pentru Copii urmează să introducă prima aplicație de vizionare a  spectacolelor și a evenimentelor produse de instituție. Iar toate cele de mai sus, plus alte spectacole din repertoriul OCC și programe în premieră: ,,Povești cu Felicia”, ,,Fabule cu Nino”, ,,În spatele cortinei”, ,,Filme de 10” și altele, vor putea fi vizionate zi de zi de către copii și părinți deopotrivă, prin intermediul aplicației.

Abonamentul lunar va fi de doar 30 de lei și va oferi acces nelimitat pentru fiecare familie la toată biblioteca noastră de spectacole și programe. Astfel, spectatorii din țară și din străinătate se vor putea bucura de evenimentele de la OCC, ca și cum ar fi alături de noi.

Mai mult, a fost adoptat și ,,gift subscribe”, un fel de  ,,bilet în așteptare” pentru aplicația pe care va fi lansată, astfel încât, dacă doriți să oferiți unor oameni care nu-și pot permite să vizioneze spectacolele, să o puteți face ușor. La fel ca la ,,biletele în așteptare”, Opera Comică pentru Copii va dubla suma, astfel încât să existe doi beneficiari la fiecare ,,abonament online” oferit de spectatorii generoși.

Spectacole online @ Teatrul Țăndărică

Spectacolele de la Teatrul Țăndărică sunt disponibile în regim de transmisie în direct (conform programului atașat) pe pagina de Facebook a teatrului, la secțiunea Clipuri video și vor putea fi vizionate timp de 90 de minute începând cu ora programată.

 În program sunt anunțate DOUĂ transmisii în regim de direct în FIECARE ZI: de luni până vineri de la orele 12:00 și 18:00 și sâmbătă și duminică de la orele 11:00 și 13:00. Ediția de la ora18 va fi reluarea celei de la #ora12, respectiv ediția de la #ora13 va fi reluarea celei de la #ora11. Eu recunosc, mi-am notat în agendă ”Omul de zăpadă care voia să se întâlnească cu soarele”. Demult îmi doresc să-l văd. Acum a venit momentul!

Vizionare plăcută! & #staysafe #stayhome #stayhappy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *