andra_custura
Lifestyle

7 sfaturi de călătorie pentru dinţi sănătoşi!

Concediu, concediu, dar rutina de îngrijire e sfântă! La capitolul sănătate dentară,dr. Andra Custura, medic stomatolog la cabinetul Andra Smile, oferă câteva sfaturi importante pentru un zâmbet cu adevărat fericit în pozele de vacanță.  

Faceţi un control înainte

Chiar şi atunci când visaţi la vacanţă, nu există nici un loc ca acasă – mai ales dacă ne gândim la medicul care are grijă de dinţii noştri. Se stabileşte o relaţie pacient-dentist, iar atmosfera devine prietenoasă. Dacă puteţi, programaţi-vă următoarea vizită la dentist înainte de călătoria plănuită. Faceţi un examen amănunţit, astfel încât să se poată observa orice problemă înainte de a se întâmpla.

În caz de urgenţă…

Informaţiile de contact ale medicului dentist sunt utile în telefonul mobil sau păstraţi o carte de vizită în portofel. De fapt, multe urgente dentare pot fi rezolvate prin telefon decât vă puteţi gândi. Ca pacient, este greu să ştiţi diferenţa dintre ceva care trebuie tratat imediat şi ceva care poate aştepta până ajungeţi acasă, iar medicul vă poate oferi un sfat chiar şi telefonic.

Uitaţi de periuţa de dinţi?

Protecţie solară? Verificat. Încărcător de telefon? Verificat. Periuţa de dinţi? Hopa! Dacă vă uitaţi periuţa de dinţi acasă, specialistul spune că puteţi clăti energic gura cu apă pentru a spăla o parte din bacteriile care cauzează cariile şi respiraţia neplăcută. De asemenea, aţi putea pune puţină pasta de dinţi într-o cârpă curată sau pe degetul curat şi să realizaţi astfel o toaletă sumară a dinţilor şi gingiilor. Deşi aceste metode funcţionează în caz de nevoie, NICIODATĂ nu trebuie să săriţi peste spălatul dinţilor, iar periuţa de dinţi este absolut necesară pentru o igienă orală corectă, de aceea ea nu trebuie să lipsească din bagaje. Dacă, totuşi, se întâmplă, când ajungeţi în cele din urmă la cea mai apropiată farmacie, căutaţi o periuţă de dinţi cu sigiliul de acceptare ADA. Dacă nu există, cumpăraţi cea mai moale periuţa pe care o puteţi găsi.

Transportul corect al periuţelor de dinţi

Lăsarea periuţei de dinţi să se usuce la aer este modul în care v-o păstraţi curata acasă, dar asta nu este întotdeauna posibil în vacanţă. Ce trebuie să faceţi cu o periuţă de dinţi în timpul călătoriei?

Păstrarea periuţei de dinţi curata şi fără contact cu alte lucruri este mai importantă pentru a vă asigura că este uscată în vacanţă. O pungă de plastic păstrează periuţa de dinţi separată de orice altceva în bagaje. Când ajungeţi acolo, deschideţi-o şi lăsaţi periuţa să se usuce la aer.

Luaţi-vă un pachet de gumă fără zahăr

Guma de mestecat fără zahăr poate ajuta la scăderea presiunii urechii în timpul zborului – şi ajuta la menţinerea dinţilor fără cavităţi. Cercetările arată că mestecarea gumelor fără zahăr timp de 20 de minute după o masă poate ajuta la prevenirea cavităţilor. Asta pentru că măreşte cantitatea de salivă, ceea ce ajută la spălarea bacteriilor cauzatoare de cavităţi.

Cum vă spălaţi fără apă?

Dacă vă aflaţi într-o ţară în care alimentarea cu apa este compromisă – sau sunteţi într-o aventură în sălbăticie, dar nu sunteţi siguri cât de curată este apa – utilizaţi întotdeauna apa îmbuteliată pentru a vă peria. Nu folosiţi apa locală pentru a vă spăla dinţii decât dacă ştiţi sigur că aceasta poate fi utilizată în siguranţă. Dacă acest lucru nu este posibil, clătiţi bine peria cu apa îmbuteliată pentru a reduce riscul de a se îmbiba cu diferite bacterii care ar putea să dăuneze danturii sau cel mai sigur schimbaţi periuţa după o astfel de călătorie.

Întoarceţi-vă la rutina de dinainte

Dacă în timpul vacanţei nu aveţi posibilitatea să vă îngrijiţi dintii, aşa cum o făceaţi acasă, nu vă panicaţi, încercaţi să folosiţi trucuri de igienă dentară minimă, cum ar fi clătirea cu apă şi pastă de dinţi, mestecarea unei gume fără zahăr după masă.

Când ajungeţi acasă reluaţi rutină de îngrijire a dinţilor prin periere şi curăţarea cu aţa dentară şi folosirea duşului bucal. De asemenea, puteţi programa un control pentru a fi siguri că nu v-aţi creat probleme la nivelul danturii în timpul călătoriei, a preveni este mult mai bine decât a trata”, spune specialistul.

Dr. Stomatolog Andra Custura crede că viaţa noastră poate deveni mai frumoasă cu un zâmbet sănătos, de aceea ne vine în ajutor cu cele mai bune sfaturi şi tratamente pentru a ne recăpăta şi menţine sănătatea dentară. Andra Smile este cabinetul care oferă servicii de implantologie, estetică dentară, ortodonţie, protetica, endodonţie, parodontologie, stomatologie preventivă, pediatrica, restaurativa şi chirurgie dento-alveolara. Pentru mai multe informaţii privind afecţiunile stomatologice puteţi vizita www.andrasmile.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *