Invitație într-o femeie. Sau ce din noi punem în artă
Lifestyle

Invitație într-o femeie. Sau ce din noi punem în artă?

O invitație deloc comodă, nu-i așa?

Prea bine, Invitație într-o femeie este titlul cărții de debut al scriitoarei Isabella Zaahr – un vulcan de femeie, frumoasă, puternică, efervescentă. Trăiește iubire și scrie dragoste. N-are teamă de sentimente. E absolută! Riscă. O doare. Crește. Într-un final, o sublimă po-e-zi-e este această Isabella Zaahr!

Poezie… Invitație într-o femeie este o carte de poezie, iar evenimentul de lansare a avut loc joia aceasta, într-un peisaj mirific găzduit de Ceainăria Infinitea din București, alături de o mână generoasă de oameni (pe care i-am simțit) minunați. O lansare atipică, o seară relaxantă, o emoție covârșitoare.

Cartea Invitație într-o femeie este ilustrată de Anca Buzilan. Ilustrațiile sale sunt lirice și exprimă, într-un contur minimalist, frumusețea nudității, sexualitatea și trăirea. Acestea au putut fi admirate în cadrul evenimentului de lansare, fiind înrămate și expuse într-o expoziție cu vânzare. Din câte am urmărit, s-a ajuns  foarte aproape de sold out.

Invitație într-o femeie. Sau ce din noi punem în arta

Surpriza serii a fost Laura Cosoi – actriță, model, dar mai ales, susținătoare sinceră a scrierilor semnate de Isabella. Laura a recitit două poezii din Invitație într-o femeie, moment în care nu s-a auzit nimic altceva decât poezia… și inima. Am trăit fiecare vers, fiecare cuvânt, fiecare semn de punctuație. Căci așa e poezia Isabellei Zaahr: intimă, profundă, asumată, senzuală, incomodă, eliberatoare.

Invitație într-o femeie. Laura Cosoi

”Să scrii poezie înseamnă să cerni lumea și să-ți rămână frumusețea. E ca și cum ai avea o sită în care pui realitatea comună și o cerni, iar plasa sitei e filtrul minții tale și ce rămâne la sfârșit, în ea, e chiar poezia. Literatura. Frumusețea, care nu exclude durerea. (Durerea nu este lipsită de frumusețe, am citit asta de curând într-o carte.) Ce rămâne în sită e ceea ce pui tu din tine în scrisul, în arta ta. Pui ce te frământă. Ce ai din belșug. Ce-ți vine natural. Îți pui, poate, densitatea gândurilor, întrebările, căutările, transformările personale, dragostea. Pui erotism, de pildă. Senzualitatea ta, care e, în definitiv, miezul siguranței de sine. Nu degeaba se spune că încrederea în sine e sexy. E și intimidantă, totodată. Sexualitatea schimbă rapid energia poeziei, exact cum o schimbă și pe a ființei, în viața de zi cu zi. Sexualitatea e, de fapt, pasiune. Focul vieții din noi. Dovada că (putem să) ardem.” spune Isabella Zaahr, autoarea cărții de poezii Invitație într-o femeie.

Invitație într-o femeie. Isabella Zaahr

Adevărat, cartea Invitație într-o femeie conține nuditate și sexualitate, atât în versuri, cât și imagini. Dar oricum ai privi-o și oricum ai citi-o, Invitație într-o femeie este poezie curată. Nimic ofensator în ea.

Mă simt norocoasă să fiu printre primii care au cunoscut această poezie. Într-adevăr, pe facebook. Iar acum sunt fericită să am cartea și tot universul din ea. Și chiar mai mult decât atât. Cum să-i zic eu…? Binecuvântare! Căci da, …Isabella mi-a lăsat un autograf ce mi-a uns sufletul. Și era foarte suficient pentru o stare maximă de exaltare! Dar nuu! O neașteptată emoție mă aștepta la finalul cărții, când mi-am văzut numele la partea cu ”mulțumiri”:  Nico & Tina & Ile, vă îmbrățișez și cred (la rândul meu) în voi! Foarte tare!   …  O, Doamne! Isa, ai oprit timpul în loc!

Stați așa! Isabella îmi este neprețuită! O cunosc din facultate. Ne-am împrietenit mult. În ultimii ani drumurile și interesele noastre nu s-au intersectat prea des, dar asta nu a schimbat sinceritatea dintre noi.

Isabella, îți mulțumesc! Ești o bucurie creatoare!

Isabella Zaahr, felicitări! Ai creat magie cu poezia ta!

Invitație într-o femeie Isabella Zaahr

Invitație într-o femeie de Isabella Zaahr

Invitație într-o femeie. Sau ce din noi punem in arta1 - Copy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *