adopta o mama by mirela retegan
Lifestyle

“Adoptă o mamă” by Mirela Retegan înseamnă mii de femei fericite!

Mirela Retegan e de neoprit!!! Campania sa – „Adoptă o mamă” – a ajuns la ediția cu numărul 4 și are puterea de a aduce împreună mii de femei din România și din Republica Moldova, cu scopul de a ajuta mamele aflate în situații dificile. An de an, în preajma zilei de 8 martie, sute de femei primesc daruri de la alte femei cu o soarta mai bună.

Sub un singur îndemn, „Adoptă o mamă”, femei din București, Timișoara, Cluj Napoca, Sibiu, Chișinau au sărit să ajute. Îndemnul Mirelei a determinat multe mămici din toată România să se uite puțin în jurul lor și să surprindă într-un mod frumos mame care n-au mai avut de multă vreme motive să zâmbească.

Într-o cutie simplă pot să stea lucruri drăguțe, accesorii, produse de igienă sau înfrumusețare, cărți, CD-uri, dulciuri, obiecte artizanale și, neapărat, o scrisoare de încurajare. În București, cadourile vor ajunge la mamele din casele APGAR – casele Asociației Touched România, ONG care sprijină mamele care au avut curajul să-și ia copiii și să se refugieze din calea soților agresivi.

adopta-o-mama

Anul acesta, ideea Mirelei Retegan a fost preluată de asociații de mame din Timișoara, Cluj Napoca, Brașov, Sibiu și Republica Moldova. Astfel, la Timișoara, Bianca Potyesz a reușit să adune 300 de pachete pentru mamele din județul Timiș. La fel la Cluj Napoca, Sibiu și Brașov, mămicile au strâns pachete pentru femeile din județ. În Republica Moldova, Asociația „Ajută un Om” s-a alăturat campaniei și a strâns pachete pentru mamele din Chișinău.

„Sunt fericită că ideea mea va face atât de multe mame să simtă că sunt speciale. Mă bucur din toata inima că, din ce în ce mai multe femei, descoperă că fericirea noastră depinde de fiecare dintre noi. Să aduci bucurie în viața unui om înseamnă, de fapt, să-ți faci ție o imensă bucurie. Și așa, avem dintr-o dată doi oameni mai fericiți. Iar când mamele sunt fericite, zâmbește cerul și soarele iese de după toți norii. Fă o mamă fericită și vei avea o lume mai fericită. Pentru că o mamă e soarele din spatele copiilor lumină”, a declarat Mirela Retegan, inițiatoarea campaniei.

Ca în fiecare an, Poliția Română a venit în sprijinul campaniei „Adoptă o mamă”! E important ca femeile să prindă încredere să vorbească cu autoritățile despre problemele lor. Iar polițiștii nu mai sunt de mult bau-bau-ul din România. În rândul lor sunt tot mai mulți oameni speciali și pregătiți să ajute. În fiecare an, reprezentanții Poliției Române sunt prezenți la eveniment ca o garanție, pentru mamele agresate, că sunt întotdeauna la un buton distanță de a chema Poliția atunci când sunt în pericol.

Sponsorii oficiali ai campaniei, cu ajutorul cărora s-au strâns sute de pachete sunt oamenii simpli. Femei din București și din toată țara care, pentru câteva ore, au pus pe lista de priorități o altă mamă.

“Adoptă o mamă” este prima campanie din 2018 organizată de Mirela Retegan. 

„An de an, am ajutat oamenii cu probleme. Mi-am propus ca anul acesta să fac și mai mult. Sunt decisă să mă implic în cât mai multe campanii de ajutorare a celor cărora soarta nu le-a surâs. Eu cred că toți oamenii sunt buni și mai cred că oamenii din comunitatea mea online sunt gata să mă sprijine în toate demersurile mele sociale.”, a completat Mirela Retegan.

Evenimentul dedicat mămicilor este organizat de Fundația Noua Generație și susținut de Caro Hotel București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *