”Nu am crezut niciodată în modă, am mers mereu după propriile simțuri”. Interviu cu designerul Nicole @ Youniverse.
Beauty Lifestyle

”Nu am crezut niciodată în modă, am mers mereu după propriile simțuri”. Interviu cu Nicole, designer @ Youniverse.

Când pune mâna pe pensule, pur și simplu, se transformă… în magician. Și iese o magie plină de emoție și culoare, de care – însăși Nicole, creatoarea de modă și de Youniverse, se minunează.

Pentru că nu există creație Youniverse la care să nu fi reacționat cu acel ”LOVE” mare și roșu de pe Facebook, am considerat firesc și oportun să (vă) fac cunoștință cu brandul Youniverse și omul care-l ”construiește”.

Nicole, îți mulțumesc! Acum îmi place și mai mult YOUNIVERSE și abia aștept să-l port! ❤️

Nicole, vrem să te cunoaștem! Povestește-ne despre tine și universul tău.

Nicole: Mmm… cum să încep? Sunt un copil în corpul unui adult și-mi place tare mult să mă joc, să creez, să improvizez. Ador culorile! Anul ăsta am văzut, pentru prima dată în 31 de ani, spectacolul de culori de pe cer!

Mi-a plăcut dintotdeuna să modific hainele, să le cumpăr simple și să le dau eu altă viață: să pun nasturi roșii pe un palton verde sau să fac combinații ieșite din comun: rochie verde cu dresuri albastre. Asta e lumea mea, lumea culorilor și a contrastelor!

De ce „Youniverse”? Care este povestea din spatele acestui nume?

Nicole: „Youniverse”… înseamnă, pentru mine, că fiecare dintre noi are un univers interior cu trăirile, gândurile, dorințele și culorile proprii, pe care și-l poartă cu el mereu. Prin urmare, Universul este alcătuit din youniversuri. 😀 Numele a apărut printr-un joc cu creionul pe hârtie… fără vreo intenție clară.

”Nu am crezut niciodată în modă, am mers mereu după propriile simțuri”. Interviu cu designerul Nicole @ Youniverse.

Când ți-ai descoperit pasiunea pentru modă și, mai ales, cum a ajuns o farmacistă să picteze așa?

Nicole: Pasiunea pentru modă am descoperit-o în facultate, dar am crescut admirându-mi sora. Îmi amintesc cum, copil fiind, îmi plăcea s-o analizez cum se machiază, cum se îmbracă, ce purta.

În facultate am început, în schimb, să-mi cumpăr multe haine foarte ieftine. Exista un magazin fix în drumul meu către cursuri, de unde, din puținii bani pe care-i aveam, îmi cumpăram săptămânal cel puțin o rochiță.

Am reînceput să pictez de aproximativ 2 ani, din curiozitate și din joacă, fiind mult timp obsedată de galaxii și de planete. A ajuns să mi se contureze în minte ideea c-aș putea să fac haine, haine cât de colorate și de aiurite îmi doream eu să port, și așa s-a născut un vis, un vis care m-a urmărit și pe care am tot amânat să-l iau în serios. Până într-o zi…

Nu am studii de pictură sau de desen, doar de design vestimentar. Mă bazez însă mult pe intuiția din procesul de creație.

Prima fustă nu se uită niciodată, nu? Cum și pentru cine ai făcut-o?

Nicole: Prima fustă am creat-o dintr-o provocare acceptată în mod inconștient. Am făcut-o pentru un om drag care a avut curajul să se lase pe mâna mea. Am făcut-o intuitiv, cu nepricepere, dar cu bucurie de fiecare dată când adăugam un detaliu și vedeam cum se încheagă elementele, cum devine pictură, pictură mea, creația mea.

Ce te inspiră, Nicole?

Nicole: Răspunsul e simplu. Mă inspiră spectacolul de culori din natură! Dacă ridici ochii spre cer, vezi jocul de roz și bleu al norilor și al soarelui; dacă lași ochii în pământ, vezi în câte nuanțe diferite de portocaliu se poate ofili o frunză; dacă te uiți în jur, te uimește verdele-viu cu care înfrunzește un copac între betoane.

Ce materiale folosești, cum le alegi și cât de provocator e drumul de la idee la produsul finit?

Nicole: Folosesc tafta, tulle, stofă, bumbac și alte materiale pe care se poate picta cu acrilice pentru textile. Pentru picturile tip tablou, prefer materialele rigide, pe care se poate pune în valoare întreaga imagine. Pe materialele fluide, se poate jongla. Un peisaj necesită mai multe straturi de culoare, pentru a obține forme, volume și umbre, durata procesului ajungând chiar și la 2 săptămâni.

Drumul de la idee la produs este, mai degrabă, un drum al meu, al trăirilor mele, pentru că, dacă partea de croit ține de tehnică și de îndemânare, partea de pictat ține de starea sufletească. E un ritual, o formă de terapie.

”Nu am crezut niciodată în modă, am mers mereu după propriile simțuri”. Interviu cu designerul Nicole @ Youniverse.

Creațiile tale nu sunt deloc obișnuite! Cum descrii, în 3 cuvinte, femeia care le poartă?

Nicole: Femeia care poartă o creație „Youniverse” cred că trebuie să fie colorată și pe dinăuntru, și pe dinafară, îndrăgostită de artă și curajoasă.

Dos & don’ts în modă zilelor noastre.

Nicole: Nu am crezut niciodată în modă, am mers mereu după propriile simțuri. Habar n-am ce se poartă! 😀

Pe Nicoleta Mălâia, dar mai ales creațiile ei, le găsiți pe Facebook: YOUNIVERSE. Dați ”like” și continuați povestea asta spectaculoasă împreună! ❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *