Lifestyle

#casănouă Perdele și draperii cu happy-end

  • Rooobert, cum ți se par draperiile?!
  • Verzi.

Un dialog scurt, clar și cuprinzător de ieri între o mamă și fiul ei de patru ani. : ) Deci, da! După luni de zile cu folie de aluminiu în geam, iată-ne acum cu perdele și draperii. S-a schimbat complet aspectul casei (a se citi „apartament”), astfel încât… chiar dacă alta era ordinea articolelor pe care mi le propusesem pentru proiectul #casănouă, mi-am dat seama că astăzi trebuie să fie despre perdele și draperii.

Vă întrebasem pe Instagram, în story, ce culoare credeți că am ales pentru draperiile din living. Am găsit griul menționat în toate răspunsurile: gri, gri închis, gri deschis, alb-suriu, cenușiu. Eh, dacă puneam la bătaie un premiu, sigur rămâneam cu el!

Perdele și draperii pentru locuință

Perdelele dau un aer cald și primitor locuinței, am simțit asta. Mă obișnuisem și cu folia de aluminiu în geam, dar… de când din tavan atârnă perdele și draperii elegante, alta e atmosfera în casă. Mai de „acasă”, aș spune.

Îmi aduc aminte că-n februarie îmi luasem o zi liberă pentru a inspecta piața. Am umblat dintr-un capăt în altul al Bucureștiului, m-am plimbat prin raioanele cu perdele și draperii, am pus mâna pe sute de țesături și, într-un final, am ajuns acasă epuizată și cu o singură concluzie: să luăm o pauză. Să ne vină mai întâi mobila și apoi ne-om gândi și la draperii!

Am făcut o pauză cam lungă. Ne-a ajutat și contextul, ce-i drept. Apoi ne-am mai luat niște zile libere până am ajuns la Oana Concept Store din zona Victoriei.

Înainte să batem palma cu ei, am luat legătura și cu diverse alte magazine, pentru consultanță și ofertă de preț, dar nu ne-au convins cu nimic. Iar Mobexpert (din Băneasa) m-a lăsat în stare de șoc, trebuie să vă povestesc și asta. Fetele de acolo – foarte amabile, de altfel, dar materialele arătau deplorabil. Perdeaua albă din mostre era, de fapt, un gri murdar-murdar (am și întrebat dacă e de la praf sau așa arată perdeaua pe care urma să mi-o oferteze; praf, desigur, a fost răspunsul), iar unele țesături de draperii aveau fire scoase și păreau vechi de 100 de ani. I-am lăsat, totuși, să-mi dea un preț estimativ, fiind sigură că va fi unul de chilipir. Dar, surpriză, nuuu! Probabil c-am pus mâna pe niște țesături cu fire de aur, altfel nu-mi explic costul.

Oana – Casa ta zâmbește!

„Casa ta zâmbește!” este sloganul magazinului Oana. Pe-a mea sigur a făcut-o să zâmbească și-i mulțumesc pentru asta.

Perdele & draperii living open space
Perdele & draperii dormitor matrimonial

Știam de Oana Concept Store de când și-au deschis showroom în București. I-am găsit și în recomandările din grupul de pe Facebook al complexului în care locuim. Îmi pare rău că n-am mers direct acolo, ne-ar fi salvat mult timp și energie. Dar, pe de altă parte, ZÂMBETUL e cu mult mai larg și încrezător acum, după toată analiza de ansamblu.

E important să ai încredere în cei care îți oferă consultanță. Noi aveam mare nevoie de asta. Întâlnirea a decurs foarte bine. În maxim jumătate de oră am reușit să ne decidem asupra materialelor și – mai ales – a culorilor, apoi am răsuflat ușurați. În sfârșit vom avea și noi perdele și draperii!

Le avem, gata! Și promit să revin cu poze de ansamblu în următoarele articole #casănouă, pe care le voi dedica fiecărei camere în parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *