Cu miculțul meu jurnalist la avampremiera ,,Prinț și Cerșetor”
iMaMA

Cu micuțul meu jurnalist la avanpremiera ,,Prinț și Cerșetor” @ OCC

E frumos la Opera Comică pentru Copii! E tare frumos. Și nu e pentru prima dată când spun asta. E o atmosferă incredibilă acolo și nu mă refer doar la spectacolele de pe scenă. OCC, ca de obicei, jos pălăria!  

Cu legitimația de jurnalist cultural, Nichita m-a scos din casă vineri seara. Am fost împreună la avanpremiera ”Prinț și Cerșetor” în regia şi coregrafia lui Cătălin Caracaş, cu un libret de Oleg Danovski şi Ionel Hristea, după celebrul roman al lui Mark Twain.

Cu miculțul meu jurnalist la avampremiera ,,Prinț și Cerșetor” @ OCC

Ne-am bucurat de un regal de balet și de o poveste plină de povețe. Atâta expresivitate și eleganță, energie și culoare, emoție și viață pe o singură scenă! Incredibil, cum poate muzica, dansul și o gașcă mare de artiști buni să te transpună într-o altă dimensiune a timpului și a spațiului. Și să-ți placă atât de tare, încât – la final – să nu te mai saturi să aplauzi! Ba chiar să-ți simți ochii în lacrimi. De magie și bucurie!

Cu miculțul meu jurnalist la avampremiera ,,Prinț și Cerșetor” @ OCC

Prinţ şi Cerşetor” este o frumoasă poveste despre curiozitate, prietenie şi curaj – toate trăsături atât de specifice copilăriei. Iar când „povestitorii” sunt chiar doi copii, acţiunea este şi mai interesantă! Şi Prinţul, şi Cerşetorul vin în faţa noastră cu dorinţa de a ne împărtăşi ceea ce ştiu ei mai bine: bucuria de a schimba viaţa cuiva – în cazul Prinţului – respectiv demnitatea cu care primeşte şansa oferită – în cazul Cerşetorului. Toate acestea se întâmplă pe scena Operei Comice pentru Copii într-un balet spectaculos şi jucăuş, care captează atenţia tuturor iubitorilor de dans. Muzica veselă, coregrafia antrenantă şi scenografia deosebită ne poartă pe tărâmul unde visurile se împlinesc, într-unul dintre cele mai iubite balete româneşti!, a spus Felicia Filip, directorul general al Operei Comice pentru Copii.

Apropo, în luna noiembrie, spectacolul ,,Prinţ şi Cerşetor” are programate 19 reprezentaţii, iar biletele se pot achiziţiona din reţeaua www.bilete.ro.

,,Micii Jurnalişti” la OCC

Vă spuneam eu că e frumos la Opera Comică pentru Copii. Și frumos tare este și programul ,,Micii Jurnalişti”, în care copiii cu vârsta între 7 şi 12 ani au ocazia să experimenteze cum este să fii jurnalist cultural, întâlnindu-se cu artișii OCC și simțind emoția din spatele cortinei.

Este pentru a doua oară când Nichita, în calitate de jurnalist cultural, participă la turul din spatele cortinei şi la conferinţa de presă cu regizorul spectacolului și cu balerinii din rolurile principale. De data aceasta a avut curaj să pună și o întrebare: Câți ani au durat repetițiile pentru spectacol? Ani, da! Pentru că așa de complex e spectacolul în sine (cu tot cu decor, costume, scenografie), încât nimeni, dar absolut nimeni nu s-ar fi așteptat ca răspunsul să fie – o lună. O lună, atât au durat pregătirile pentru un spectacol impecabil! Mergeți să-l vedeți și, sigur, n-o să vă vină să credeți!

Cu miculțul meu jurnalist la avampremiera ,,Prinț și Cerșetor” @ OCC

Un scurt film cu Micii Jurnaliști puteți vedea AICI.

,,Poveste de Crăciun”, 4 decembrie, Sala Polivalentă

Anul acesta, cel mai mare și frumos spectacol al iernii – ,,Poveste de Crăciun” – în regia maestrului Cristian Mihăilescu, va avea loc în Poveste de Craciundata de 4 decembrie, la Sala Polivalentă din București. Spectacolul promite momente speciale cu artiștii lirici și Baletul Operei Comice pentru Copii, dar și cu mulți invitați surpriză.

La edițiile trecute au încântat publicul Felicia Filip și IRIS, Mihai Mălaimare și Teatrul Masca, Mario Hossen, Kristian Benedikt, Monica Petrică și Răzvan Mazilu, Ducu Bertzi & Friends, Luiza Zan & Snaps Vocal Band, Alina Eremia, Orchestra Simfonică București, Corurile Cantus Mundi București, Școala de Balet,,Jaqueline”, Lotul de Gimnastică Ritmică al UNEFS București, alături de soliștii și Baletul Operei Comice pentru Copii.

Târgul ,,Poveste de Crăciun” la OCC

Am aflat că din 29 noiembrie, Opera Comică pentru Copii va deschide porțile celei de-a treia ediții a Târgului ,,Poveste de Crăciun” în curtea interioară a instituției din Calea Giulești nr. 16. Pe tot parcursul lunii decembrie și până în 15 ianuarie, copiii, însoțiți de familiile lor, sunt invitați să se întâlnească cu personajele lor favorite din spectacolele OCC și să se bucure de Patinoarul Copiilor. Pe cei aproape 8.000 de metri pătrați, suprafața pe care se întinde  Târgul ,,Poveste de Crăciun”, cei mici vor putea să petreacă, zi de zi, momente de distracție și veselie la cel mai mare patinoar dedicat exclusiv copiilor, Atelierele Spiridușilor, Caruselul cu jucării, Salonul lui Moș Crăciun, Cutea Renilor, Magazinul brazilor împodobiți și Scena Cantus Mundi.

Targul Poveste de Craciun

Târgul va fi deschis de luni până vineri între orele 16:00 – 21:30, iar sâmbăta șu duminica între orel 10:00 – 22:00. Intrarea este liberă.

„Joc și Rock” – 5 reprezentații de gală, cu cadouri

În anul Centenarului Marii Uniri, Opera Comică pentru Copii sărbătorește ziua națională a României cu 5 reprezentanții de gală ale spectacolului „Joc și Rock”, adaptare după opereta „Crai nou” de Ciprian Porumbescu, pe versuri de Vasile Alecsandri. Spectacolul se va juca pe scena Sălii Mari a OCC, în zilele de 30 noiembrie (ora 18:30) și 1 și 2 decembrie (orele 11:00 și 15:00). La fiecare bilet cumpărat la aceste reprezentații, indiferent de categorie, spectatorii vor primi câte un cadou ce constă într-un DVD cu spectacolele OCC sau o cană personalizată, la alegere. Biletele, cu prețuri începând de la 20 de lei, pot fi achiziționate de pe bilete.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *