Despre DIVERSIFICARE am scris AICI, însă mai am un pont bun pentru voi – brânza de vaci homemade. Am rețeta tot de la medicul nostru pediatru – Dr. Ana Culcer. E simplă tare (rețeta) și, important, te scapă de grija aceea uriașă de a nu cădea în capcana reclamelor și a putea alege ce e mai bun pentru copilul tău.
Aveți nevoie de două ingrediente: lapte de vacă și tablete de calciu lactic. Aceste tablete se găsesc din plin în plafare, drogherii și farmacii. Nu sunt scumpe. 50 tablete de calciu lactic costă în jur de 6 lei. Micuțului meu i-a plăcut. Brânza are gust dulce și cremos.
Brânză de vaci – rețeta
Se ia 1 litru de lapte de vacă, se fierbe bine și se adaugă 6-8 tablete de calciu lactic. În momentul în care a început să se precipite, se amestecă bine, se oprește focul, se lasă 30 minute și se strecoară printr-un tifon dublu, sterilizat (spălat și bine călcat).
Brânza de vaci se dă copilului mic la masa de fruct sau la piureul de legume, progresiv, câte 1,2,3 până la maxim 6 lingurițe/zi.