pandispan cu cirese
iMaMA

Dacă e Pandișpan cu cireșe, de vină e PapTot!

Îmi plac cireșele! Au un gust delicios, arată grozav, sunt benefice pentru sănătate și… întotdeauna mă duc cu gândul la copilărie. Frumoasele fructe ale verii au un conținut de 75-89% apă, sunt bogate în zaharuri, vitaminele A, B1, B2, B6, C, potasiu, calciu și magneziu. Cum să nu le adori?

Săptămâna aceasta am primit un pachet cu bunătăți din grădină de la țară, jumătate din el – cu cireșe. Eu le prefer proaspete. Dar de data aceasta, n-am făcut față. Prea multe pentru a le mânca, prea cald în casă pentru a le păstra, prea puțin spațiu în frigider pentru a le salva și… (firește!) prea mare durere de inimă pentru a le arunca. Așa că am înterprins operațiunea: triere, scos sâmburi și depozitare. O parte în pungi de plastic în congelator, alta – în deserturi cu gust îmbietător.

Complice la idei de rețete – cel mai proaspăt număr al revistei PapTot! Uite încă un motiv pentru care îmi place mie revista asta. Nu doar că-mi apare numele în semnătura unor articole din cuprins, dar (mai ales) pentru că are rețete cu ingrediente de sezon, adică fix ce-ți trebuie pentru a scăpa ieftin, la îndemână și cu bun gust.

Am deschis revista la capitolul Deserturi cu cireșe, am analizat propunerile și votul a mers către ”pandișpan cu cireșe”. E la pagina 79 și intră în categoria deserturilor recomandate copiilor + 3 ani, deci… fără grijă, pot să mânânce și părinții. 🙂

Nu ne-a ieșit nouă pandișpanul exact ca în poza lor, dar (tind să cred) mult mai gustos și savuros! L-am devorat până la ultima firimitură, din prima lovitură. Așa că, urmează mâine o nouă tură. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *