iMaMA

A day in a life sau… harababura unei zile obișnuite de mamă de doi

          – Cum le reușești pe toate? m-a întrebat azi o prietenă mai veche.

          – Păi, nu le reușesc! am răspuns fără să stau prea mult pe gânduri.

Nu știu cum se vede viața mea pe Facebook (hai c-am glumit, e grozavă-rău acolo!), dar… în real life viața de mamă e o adevărată provocare. Cel puțin, pentru mine – mamă de doi – este o adevărată maaare provocare. Iar cine are un singur copil acasă, chiar nu are niciun drept să se plângă! Cel puțin, nu aici, la mine pe blog!

Recunosc, în ultimul timp am lăsat-o mai moale… cu activitățile de mamă. Adică merg 8 ore la birou, iar asta – din start – pentru mine înseamnă timp de relaxare. Un fel de ieșit în oraș, cum obișnuiesc eu să mă laud. În altă ordine de idei, trăiască școala și grădinița!

Dar chiar și așa, e nevoie de trezit dis-de-dimineață pentru pregătit mic dejun și pachețel de școală, spălat vase, pregătit hăinuțe, trezit copii, tras de mână, picior, gâdilat sau pus castronul în cap, după cum ne învață doamna Mirele Retegan, Antrenorul Părinților. Apoi, bineînțeles, dus una bucată copil la școală (pentru necunoscători – la ora 8 fix sună clopoțelul și – zău! – o tonă cântărește ghiozdanul). Să nu uităm de copil doi care trebuie dus la grădiniță, plus tratative, negocieri, manipulări și – Doamne ajută! – să nu fi ieșit în pijamale din casă sau… cum mi s-a și întâmplat – în papuci de cameră.  Și, recunosc, mi-ar fi imposibil să plec de-acasă cu blush-ul pus în obraji dacă n-aș împărți toate aceste activități cu soțul meu! Așadar, trăiască tații!

Evident, seara atmosfera e și mai dinamică, iar copiii au o energie fantastică! De obicei, avem în program un pic de parc, un pic de gătit, un pic de joacă, un pic de verificat teme și un pic mai multe conflicte de rezolvat și lacrimi de șters! Ah, da, asta ne și pune capac – micile șicane dintre frați atâât de obositoare pentru un părinte! Nici nu e de mirare că abia așteptăm ora de somn!

Dar dincolo de agitație și grijă, există (ba chiar mai multă) iubire. Bucurii simple pe care le simți în mirosul din păr, în fiecare îmbrățișare, în „te iubesc, mami!”, în pietricele-cadou culese de jos, în bețe și mașinuțe rătăcite în geanta cu care mergi la întâlniri de business, în mâzgăliturile lucrate la grădiniță, în fiecare „mi-a fost dor de tine!” și, nu în ultimul rând, „mi-a plăcut surpriza din pachețel!”

Și mi-e drag să pregătesc pachețelul de școală. Unde, de obicei, pun un sendviș, un fruct și o surpriză dulce. Neapărat, și un gând bun! Evident că surpriza e mereu surpriză și niciodată suficientă! Dar nu mă plâng, caserola se întoarce mereu goală de la școală! Și nu vorbim de un copil mâncăcios, chiar nu!

pachetelul de scoala

Ne place Danonino! Atât personajul, cât și produsele. Pe lângă gust bun și ambalaj vesel, Danonino le oferă piticilor doza de energie între pauzele de la școală sau joaca din parc. Faimoasa brânzică – sursă de calciu și vitamina D, sau Danonino BIO – iaurt ecologic cu căpsune/ zmeură/ pere, care e gustarea preferată a copilului tău?

A day in a life with Danonino

Publicată de solonaria.ro pe Sâmbătă, 30 noiembrie 2019

2 Comment

  1. Tina, ce frumos!!! Daca iti spun ca si eu mai „fur” din cand in cand un Danonino, ma crezi??? Si ce bucuros cred ca a foat puiul tau cand a gasit asa pachetel simpatic, la scoala! Bravo! Te imbratisez!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *