Docbook Romania
Lifestyle

Docbook… sau despre cum aplicația am instalat și pe loc la medic m-am programat

Știați de Docbook? Este prima aplicație mobilă din România pentru programări online la medic. Funcționează în timp real, direct de pe smartphone sau web, și permite utilizatorilor să caute doctori după nume, localitate, specialitate, data și forma de plată acceptată. Wow, totul atât de simplu, rapid și la îndemână!

Nu sunt eu o împătimită a aplicațiilor, dar acesteia chiar îi găsesc rostul. Cel puțin în telefonul meu. Mi-am instalat-o azi și… gata! am și programarea la doctor. Sunt taaaare mândră de mine!

Visez la programarea asta de mai bine de un an și am tot amânat-o, și amânat-o, și iar amânat-o. Da, știu, aruncați cu roșii dacă vreți, merit! La acest capitol sunt un anti-exemplu perfect, iar crudul adevăr este că mă stresează la maxim gândul de a da telefoane și a sta în așteptare, de a deschide zeci de pagini de internet pentru a compara prețurile clinicilor, de a mi se propune o dată și o oră la care habar n-am dacă pot ajunge (pentru că așa e în mămicie, programul de ”timp liber” depinde strict de ”ajutoarele abile” și de disponibilitatea lor de a  sta cu bebe). Nu mai continui, că deja pare dramatic. : ))

Cum se comportă Docbook?

OK, spuneam că e simplu și rapid cu Docbook. Ei bine, până la un anumit punct. Hai să vă și povestesc cum stă treaba. Am căutat aplicația în App Store și am instalat-o. GRATUIT. Următorii pași – la fel de simpli. Am selectat localitatea (București); specialitatea (Ginecologie) și, inclusiv, pachetul de servicii dorit (Consultație, Ecografie transvaginală – am bifat eu); data (am ales eu ceva, dar până la urmă a ieșit altceva) și modalitatea de plată (aici sunt două opțiuni: numerar/card sau gratuit cu bilet de trimitere).

Apoi am apăsat CAUTĂ și, fix într-o secundă, mi-a apărut o listă lungă cu doctori, incluzând imagini, adresa clinicii, precum şi orele şi zilele disponibile pentru programare. Și… uite aici m-am împotmolit eu.

Am început să analizez pozele și profilul medicilor. Primul criteriu: să nu fie bărbat . Al doilea: să fie o clinică relativ aproape de zona în care locuiesc sau… cu un traseu accesibil pentru mine. Iar la următorul criteriu – o, Doamne! – să merg pe mâna unui specialist cu chip tânăr sau mai în vârstă?! M-a bătut gândul să-i caut pe Google. Aoleuuu, aici sunt medici pe care unii pacienți îi ridică în slăvi, iar alții îi critică până la sânge. Și nuuu, n-am abandonat aplicația (deși mi-a venit la un moment dat). Am respirat adâââând și mi-am ales o doamnă doctor drăguță, nici prea tânără, nici prea în vârstă (@ Donna Medical Center) și o ora convenabilă (sper să înțelegem bine și să revin tot la ea). Pe ecran a fost afișat prețul serviciilor solicitate, după care am mai introdus niște date personale (nume, e-mail, telefon) și… hiu!, Programare Finalizată.

Docbook programare

Pe lângă faptul că programarea este gratis, înțeleg că poate fi anulată oricând, în cazul în care se dorește acest lucru, fără niciun cost sau obligativitate. Fain așa!

Deci, una peste alta, programare la medic cu Happy End. Ușor, confortabil și (relativ) ușor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *