Eliza Viseaza Teatrul Ion Creanga
iMaMA

ELIZA VISEAZĂ – premieră @ Teatrul Ion Creangă

Primele zile ale lunii decembrie aduc un nou motiv de bucurie pentru micii spectatori din Capitală – „Eliza visează” – un spectacolul-poveste despre emoții, imaginație și curaj, marca Teatrul Ion Creangă.

Spectacolul „Eliza visează este dedicat copiilor peste 5 ani și poate fi vizionat duminică, 2 decembrie, orele 11:00 și 18:00 – premiera oficială – și duminică, 9 decembrie, ora 11:00, la Sala Rapsodia.

Pus în scenă de Florin Fieroiu (regie și coregrafie), alături de Corina Grămoșteanu (scenografie) și Vlaicu Golcea (muzică și sound design), după un scenariu original de Mihaela Michailov, spectacolul brodează cu delicatețe granița dintre vis și realitate, punând pe înțelesul copiilor o serie de întrebări care nu și-au găsit răspunsuri clare nici în lumea adulților.

Eliza viseaza __ Teatrul Ion Creanga

Ce sunt visele? Aventuri în amintirile de peste zi? Spațiul unde sunt retrăite momente dragi? Timpul în care creăm povești noi? Oare imaginile care ni se perindă pe sub pleoape au legătură unele cu altele? Și chiar tot ce-i pe Pământ visează? Toate aceste întrebări și nenumărate îndoieli pândesc la fiecare pas al micuței Eliza, care pornește în explorarea marii enigme a somnului plin de vise.

Însă când lumina se stinge, iar joaca se amână pe mâine, Eliza nu este singură. În vis, alături de ea, există tot soiul de năstrușnicii: cercei cu fistic și pajiști cu alune, spiriduși-Visorogi care modelează însăși textura viselor și un maestru vrăjitorcare deține cheile imaginației. Dar în vis sunt prezenți și Mama și Tata, care aduc ordine în lumea răsturnată cu susul în jos, alungând umbrele care foșnesc și troznesc, mârâie și hârâie în colțurile întunecate ale somnului cel mai adânc.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii-spiriduși: Eliza Teofănescu, Marius Nănău, Gabi Costin / Voicu Hetel, Ilinca Atanasiu, Andra Mirescu, Denis Hanganu, Idris Clate, Mădălina Dorobanțu și Nicolae Dumitru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *