Fata babei si fata mosului la OPERA COMICA
iMaMA

”Fata babei și fata moșului” povestită în pași de dans

M-am uitat în programul Operei Comice și m-am oprit la ”Fata babei și fata moșului”. Când am văzut că e BALET, am zis că e o greșeală. Am verificat: pe site – balet, pe afiș – balet, pe Facebook – balet. Nu se poate, merg să mă conving! Mi-am luat armata de băieți cu mine și am ocupat 4 locuri în Sala UnderGrant.

Și… ce să vezi, B A L E T e! Coregraf: Mihai Babușka.

”Fata babei și fata moșului” în pași de dans, WOW! Și chiar a fost frumos. Pentru că, mai frumos decât scrie Creangă, povestește Opera Comică! În plus, muzica ne-a relaxat, iar comicul situațiilor ne-a distrat.

Montarea spectacolului păstrează firul clasic al poveștii, decorul este foarte simplu, iar personajele –fantastice. Cumva, fiecare personaj cu personalitatea și grația sa. 😀 Sfânta Duminică a fost o apariție, într-adevăr! Ce mult mi-a plăcut de ea! Apoi, baba și cu fata ei ne-au făcut să râdem încontinuu, iar fata moșului ne-a încântat cu bunătatea, hărnicia și blândețea ei. Și celelalte personaje (cățelușul, fântâna, cuptorul etc.) au adus multă bucurie pe scenă și ne-au făcut să ne simțim ca-ntr-o POVESTE.

Am aplaudat la final, evident, iar când am ieșit din sala de spectacol am început să ne certăm. Băieții susțin că fata babei (rolul) a fost jucat de un actor bărbat, iar eu nu îi cred. Ajutor! Unde găsesc distribuția?!!!

***

Mai sunt povești de Ion Creangă transpuse în spectacole de Opera Comică pentru Copii: „Punguța cu doi bani”, „Ivan Turbincă” și „Harap Alb”. Trebuie să mergem. Neapărat să mergem să le vedem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *