Figaro Figaro Figaro @ Opera comica pentru copii
iMaMA Lifestyle

Figaro, Figaro, Figaro & Micul meu jurnalist cultural @ OCC

Într-o fugă am ajuns vineri seara la Opera Comică pentru Copii. Cu bucurie, entuziasm, curiozitate și, mai ales, cu Nichita al meu în calitate de jurnalist cultural la avanpremiera spectacolului de operă „Figaro, Figaro, Figaro!

Nichita și-a prins legitimația de presă în piept, iar eu mi-am dat seama că am mai multe emoții decât el. Și – Doamne! – ce mult mi-a plăcut că și-a luat rolul în serios: a notat în agendă câteva întrebări pentru artiști și n-a avut teamă să le spună cu voce tare la conferința de presă de după spectacol. Recunosc, eu încă n-am curaj (decât în scris, poate!).

Opera ,,Figaro, Figaro, Figaro”

Atât a trebuit: să se deschidă cortina! Ce-a urmat a fost… S P E C T A C O L ! Și pentru cei mici, și pentru cei mari. Orchestra – în fosă, actorii – pe scenă, iar eu – în sală, nici nu știu cum să vă spun, cu pielea de găină și cu gura până la urechi. Pe toată durata spectacolului. Că doar vorbim de o operă, care e și comică pe deasupra!

Pe noi ne-a cucerit bărbierul Figaro, pentru că e simpatic, șmecher, iscusit și poartă un nume numai bun de cântat. Însă am simțit cum se topesc inimile din sală când pe scenă au apărut doi cățeluși ADEVĂRAȚI – clar, aceștia au dat lovitura!

Și încă un lucru care pe mine mă emoționează și mă fascinează în egală măsură la Opera Comică. Aplauzele! Se aplaudă cu atâta energie, de simți cum și inima îți sare din piept. Și-apoi FELICIA FILIP, soprana Felicia Filip și conducătorul Operei Comice din 2014, e mereu acolo – în picioare, în fața scenei, aplaudându-și ”copiii”. Fabulos!

Conferință de presă ”Figaro, Figaro, Figaro”

După spectacol, s-au organizat un tur ghidat în culisele Operei Comice și o conferință de presă pentru micii jurnaliști. Este, într-adevăr, o șansă extraordinară pentru copii să învețe ”pe pielea lor” ce înseamnă această meserie și, mai ales, să simtă vibe-ul din spatele cortinei și să trăiască o experiență cu adevărat unică.

La conferință au fost prezenți Bogdan Podlovski (Figaro), Mădălina Constantinescu (Rosina), Bogdan Lupea (Contele Almaviva) și regizorul Cristian Mihăilescu. La final a venit și Felicia Filip. Am aflat de la ei că acest spectacol se joacă de 203 ani. Două sute trei ani, exact, premiera mondială având loc în februarie 1816.

Ca să vedem ce-am putut vedea pe scenă, s-a lucrat la foc continuu timp 2 luni de zile. Repetiții zi de zi. Artiștii au învățat mai întâi muzica, apoi regia. Nichita al meu i-a întrebat de frici pe scenă și, da, au. Cum să nu aibă când sunt atâtea detalii de care trebuie să țină cont, plus să cânte, să danseze, să-și schimbe ținuta și să respecte tot ce implică rolul pe care îl au de jucat.

opera comica Figaro

”Opera Comică nu este o instituție de spectacole, este un focar de cultură!” a spus maestrul Cristian Mihăilescu.

***

”Figaro, Figaro, Figaro!” este regizat de maestrul Cristian Mihăilescu și adaptat după una dintre capodoperele muzicii universale: ,,Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini. Următoarele reprezentații sunt programate pe 19, 20 și 21 aprilie. Biletele pot fi achiziționate online din rețeaua bilete.ro sau de la casa de bilete a instituției.

Gen: Opera |Vârsta recomandată: +7 ani | Sala Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *