Beauty Lifestyle

Grecia 2021. Vacanță cu copiii în Halkidiki.

Am plecat spre Grecia într-o vineri spre sâmbătă, undeva spre miezul nopții. Sfârșit de iulie 2021. Au fost 12 ore de condus aproape continuu din București până la destinația finală: Hotel Mendi, situat pe brațul Kassandra, partea de vest a peninsulei Halkidiki.

După un an de pauză, am ales să venim din nou în Grecia pentru vacanța la mare cu copiii, chiar dacă – într-adevăr – e oarecum obositoare și neplăcută ideea că nu se știe ce schimbări de situație sau restricții pot apărea de la o zi la alta în contextul epidemiei de covid-19. Dar, atâta vreme cât și înainte de pandemie găseam aici plaje frumoase și neaglomerate, n-are cum să fie decât bine. Am plecat la drum cu inima împăcată și bagaje pentru fix două săptămâni.

Pe timp de noapte traseul a fost liber. La ora 00:30 am fost în vamă la bulgari, la 10:45 la greci. Coada în vama Promachonas părea lungă, de fapt, chiar așa și era. Însă am avansat destul de repede, probabil și pentru că nu am nimerit în programul cu testele aleatorii. Echipa de asistenți era prezentă. I-am văzut, erau echipați, stăteau la o masă și se ocupau de cafeaua de bună dimineața. Norocul nostru!

IMPORTANT! Înainte de drum, consultați neapărat site-ul mae.ro. Există un formular care trebuie completat obligatoriu cu cel puțin 24 de ore anterior intrării pe teritoriul Greciei. Să aveți printate atât formularul, cât și dovada vaccinării, lucrurile se mișcă mai repede așa. Aaa, vigneta pentru Bulgaria o puteți cumpăra de AICI, are cel mai bun preț. Și faceți plinul în Bulgaria, e mai ieftin.

Din ce am observat până acum, hotelurile nu funcționează la capacitate maximă. Se poartă mască obligatoriu în spațiile închise (benzinării, magazine, restaurante), mai puțin copiii. Noi avem micul dejun și cina incluse. Restaurantul hotelului este acoperit, prin urmare purtăm mască până ne luăm locurile la masă. Acum ne servesc chelnerii, nu ne punem singuri în farfurie, ca pe vremuri. Ne-am obișnuit. This one. And this one, please. Enoght. More. Thanks. E distractiv, mai ales pentru copii.

Plaja de la hotel este cu pietriș. Cine n-are încălțări speciale, să-și cumpere. 🙂 Apa este caldă ca ceaiul de la ora cinci. Vremea este numai bună de fugit din oraș. Noi am preferat să rămânem pe teritoriul hotelului din comoditate, deși știm că în apropiere sunt câteva plaje cu notorietate și nisip fin. Le vom explora înainte de plecare, poate.

Câteva prețuri de la terasă/ tavernă/ pool bar:

  • înghețata la cornet: 1,8 euro
  • salata grecească: 8 euro
  • cola 0,5 l: 2,5 euro
  • apă 1 l: 2 euro (la supermarket, în schimb, baxul de 6 sticle X 1,5 l costă 1,7 euro)
  • bere 0,33 l: 3 euro
  • gyros: 3,50 euro
  • paste bolognese: 12 euro
  • cafea: 3 euro

Mendi Hotel a împlinit de curând vârsta de 50 de ani. Are patru stele și câteva elemente vintage, într-adevăr. E liniște aici. În jur familii cu copii și oameni mai în vârstă. E perfect pentru cei care se culcă devreme sau găsesc bucurie în plimbările lungi pe plajă, seară de seară. În general, zona este liniștită. Am tras cu ochii și la vecini. Tot ce auzi este zumzetul cicadelor și valurile mării.

Primul lucru pe care l-am făcut când am ajuns la destinație a fost să mă arunc în flori. În frumoasele flori de leandru ale Greciei. Avem și în București una, la balcon. E roșie, în ghiveci și am cumpărat-o acum doi ani de aici, din Halkidiki. Deci, are origini grecești, însă (clar) putere de-a înflori din plin n-are.

E de venit în Grecia! Pentru măreția lucrurilor simple, aș spune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *