musical school of rock
iMaMA Lifestyle

Let’s rock, rock, rock cu „School of Rock” la Opera Comică pentru Copii!

Vineri, 9 iulie, București, toate drumurile duc la Opera Comică pentru Copii unde stă să-nceapă avanpremiera SCHOOL OF ROCK. Ce bucurie să călătorim spre acolo! În Sala Mare se simte deja încântare, emoție, nerăbdare. Într-un decor de întuneric beznă, iată că răsare prima notă și, efectiv, crapă cerul în două. De-aici încolo SPECTACOLUL e de neoprit!

Vă vine să credeți că la Opera Comică pentru Copii se cântă, se dansează și se respiră (și) muzică rock?! Și, culmea, nu pe ascuns!!!

Probabil ați auzit deja că Opera Comică a adus în România celebrul musical School of Rock, o superproducție – așa cum bine subliniază Felicia Filip, Manager OCC – „de care aveam cu toții nevoie, artiști și public împreună, pentru a ști că am depășit cu bine probabil cea mai dificilă perioadă din ultimele decenii”.

E greu, teribil de greu să spui ce te-a fascinat cel mai mult la acest spectacol: muzica, decorurile, coregrafia, regia, talentul artiștilor mari și mici, subiectul, mesajul sau povestea în sine. Două ore și jumătate de spectacol. O nebunie extraordinar de curajoasă și frumoasă! WOW, atât aș spune eu!

Micii Jurnaliști la avanpremiera School of Rock

Opera Comică nu e doar despre văzut, aplaudat și plecat. Există aici un univers întreg dedicat copiilor, cu activități distractive și experiențe fel și fel. Iar „Micii Jurnaliști” este un proiect tare drag mie și o șansă extraordinară pentru copii să simtă pe propria piele gustul meseriei de jurnalist.

După spectacol, micii jurnaliști, printre care și Nichita al meu, au participat la turul ghidat în spatele cortinei și la conferința de presă. Trecuse de ora 22:00 și copiii nu se mai opreau din întrebări. Cât timp au durat pregătirile? Ce semnifică ochelarii din decor? De unde vă luați energia? Unde v-a fost cel mai greu? etc. etc. etc.

În continuare, impresiile micului meu jurnalist Nichita:

„School of Rock” e foarte tare! Sunt obișnuit să aud muzică clasică la Opera Comică, iar faptul că în acest spectacol s-a cântat rock m-a impresionat și mi-a transmis o altfel de energie. Toți artiștii de pe scenă au jucat extraordinar, însă personajul meu preferat rămâne profesorul de rock. El i-a învățat pe copii să cânte și să aibă curaj să facă ceea ce le place, iar la final părinții au înțeles cât de talentați și speciali sunt copiii lor. Îmi imaginez un astfel de profesor în școala mea, ce cool ar fi!

Mi-a mai plăcut decorul și felul în care acesta se schimba permanent. Aș fi vrut ca versurile să fie în română, ca să le înțeleg mai bine. N-am văzut filmul, dar acum sunt foarte curios să-l urmăresc.

M-am distrat și m-am simțit bine la spectacolul „School of Rock”. Îl recomand!

Din prezentarea „School of Rock”

„School of Rock” este o transpunere în teatru a peliculei cu același nume din anul 2003. Este primul musical de pe Broadway care a avut în distribuție o trupă rock alcătuită din copii. Pe lângă melodiile originale din filmul „School of Rock”, compozitorul Andrew Lloyd Webber a adăugat alte 14 songuri noi, toate cu puternice influențe rock. Printre cei care se pare că au inspirat muzica se numără trupe ca Led Zeppelin, The Rolling Stones, Aerosmith, dar și trupe din zona punk.

Muzică live, cu band și cor, plus soliști talentați de la OCC sau colaboratori aleși în urma unui casting cu peste 200 de participanți. Gen: Musical / Vârsta recomandată: +7 ani / Sala Mare

  • Regie: Emil Pantelimon
  • Conducere muzicală: Alexandru Ilie
  • Scenografie: Vladimir Turturica
  • Coregrafie: Cezara Blioju
  • Conducere muzicală copii: Teodora Jaworski

Musicalul „School of Rock” se joacă toată luna iulie la Opera Comică pentru Copii. Puteți cumpăra bilete de AICI. Eu aș merge să-l mai văd o dată. Nu la anul, ci chiar weekendul ce vine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *