dezvolta pasiunea pentru stiinta
iMaMA

Cărți cu drag de știință și un concurs fain inspirat de Niculescu Kids

Vine o vreme când copilul își alege singur cărțile pe care vrea să le răsfoiască, citească sau analizeze. Și e foarte posibil să observi că are (și) alte gusturi față de ce erai tu obișnuit. Și ce gusturi!

Când am văzut cărțile de la Niculescu Kids pe masă sau, mai bine spus, când le-am deschis, m-a apucat o ușoară amețeală. Inginerie? Vehicule? Experimente?

Imagini simpatice, într-adevăr, scheme de tot felul, explicații coerente, daar… complicat, totuși, pentru o mamă visătoare ca mine.

Dezvoltă pasiunea pentru știință cu Niculescu Kids

Cărțile de mai jos își propun să le dezvolte copiilor (și părinților, aș completa eu) pasiunea pentru știință. Nu-s de parcurs într-o singură zi, asta vă asigur. Sunt interactive și îi îndeamnă pe cei mici să facă echipă bună cu cei mari. O ocazie bună de aventură! Le puteți câștiga pentru copiii voștri, dacă vă înscrieți în concurs.

Primele proiecte: Ingineria pentru cei mici, 7+

Cartea aceasta reprezintă o invitație în lumea ingineriei. E plină de activități – cu baze selenare de proiectat, cu poduri de construit și cu multe altele. Așadar, vă avertizez, e de muncă! Copiii descoperă cum GÂNDESC și cum REZOLVĂ inginerii problemele, lucrând continuu cu creionul în mână. Uneori au nevoie și de lipici sau foarfecă. E favorită în familia noastră. Autor: Alice James

Prima mea carte STEM: VEHICULE. Electrizantul traseu al camioanelor și mașinilor, 7+

Există mașini care pot merge pe sub apă? Ce formă pot avea mașinile de curse pentru a fi mai rapide? Cum funcționează motorul unei mașini? OMG, această carte chiar se concentrează pe secretele care se ascund sub capotele mașinilor. Cum să nu le placă băieților? Autor: Roger Canavan.

Experimente științifice pentru acasă, 5+

O carte mai ușurică față de cele prezentate mai sus, care îi invită pe copii să descopere ştiinţa din viaţa de zi cu zi. Fiecare activitate de tip experiment are scopul de a ajuta micul cercetător să înţeleagă mai uşor mediul înconjurător, o anumită noţiune şi ştiinţa care există în spatele oricărui fenomen. Autor: Susan Martineau

Cum puteți câștiga cărțile de la Editura Niculescu Kids?

UNU. Concursul se adresează comunității SOLONARIA, prin urmare, vă rog să vă asigurați că urmăriți această pagină pe Facebook (dar vă aștept oricând și pe Instagram).

DOI. Notați în secțiunea de comentarii a postării care anunță concursul (AICI) titlul cărții pentru care vă înscrieți, argumentați alegerea și dați tag către doi prieteni-părinți (pasionați de știință).

Concursul se desfășoară în perioada 9 – 15 iulie 2021. Vor fi desemnați 3 câștigători, câte unul pentru fiecare carte. Alegerea câștigătorilor se va face prin tragere la sorți.

SUCCES!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *