Targul Poveste de Craciun_2
iMaMA

Magia există @ Târgul ,,Poveste de Crăciun” de la Opera Comică pentru Copii

Azi începe o nouă poveste marca Opera Comică pentru Copii. O poveste spectaculoasă, întinsă pe o suprafață de 8.000 de metri pătraţi. E despre bucuria sărbătorilor de iarnă și, mai ales, despre bucuria de a fi copil. Uraaa, azi s-a deschis Târgul ,,Poveste de Crăciun”!

Am fost. Și e nemaipomenit! Aproape că nici nu știu cu ce să încep. Atât de multe lucruri se întâmplă acolo! Felicia Filip, managerul OCC, ni le-a prezentat pe toate – cu pasiune, entuziasm și emoție – și, credeți-mă, am înțeles pe loc de unde vine magia asta mare de la Opera Comică pentru Copii.

La Opera Comică pentru Copii tot timpul este o poveste!” spune Felicia Filip. Și într-adevăr, așa e. E o stare de sărbătoare, iubire și dăruire pe care nu ai cum să n-o simți încă de la intrare. Și ia-uitați ce mai spune Felicia Filip:

”Moș Crăciun există! Așa cum există bucuria, lumina, zăpada, pomii. Noi spargem liniștea de poveste în zeci de zvonuri voioase de zurgălăi și vă așteptăm să intrați în casa noastră, care este și a voastră, tot timpul anului.”

Chiar așa, la Opera Comică pentru Copii simți brațe mari și larg deschise. Cine a fost, sigur poate să confirme!

Târgul ,,Poveste de Crăciun” @ OCC

Începând de astăzi până pe 15 ianuarie 2019, Târgul ,,Poveste de Crăciun” este deschis zilnic, între orele 16.00 – 21.30 – în timpul săptămânii și 10.00 – 22.00 – în weekend. Intrarea este liberă, însă accesul la unele dintre obiective se face pe baza tichetelor care pot fi achiziţionate de la punctele de informare. Valoarea unui tichet este de 3 lei. Locație: Opera Comică pentru Copii – Calea Giulești 16, sector 6, București.

Sunt multe, tare multe puncte de atracție: salonul lui Moș Crăciun, atelierele spiridușilor, curtea renilor, patinoarul copiilor, caruselul cu jucării, derdelușul OCC, tărâmul oamenilor de zăpadă, scena colindătorilor, magazinul brazilor împodobiți,  spectacole pentru copii, cadouri și mâncare delicioasă, etc.

Nichita a fost fascinat de reni. Sunt adevărați. Nu mai văzusem până acum, nici eu, nici el. Apoi, cum era și ușor de intuit, cu greu l-am scos de la derdeluș. Iar mai târziu de la patinoar. Ah, și oamenii aceia de zăpadă pe care poți să-i construiești după bunul plac… ce muult i-au plăcut! Da, da, da, și mi-a zis că vrea să participe la toaaate atelierele spiridușilor. Apropo, fiecare ”căsuță” este dedicată unui atelier specific (ornamente, jucării de pluș, coronițe de Advent, felicitări, rame etc.). Numele atelierul, programul și durata sunt notate pe fiecare ușă. Deci, mergem! La toaaate!

Targul de Craciun

Dați Going AICI ca să fiți la curent cu ce se mai întâmplă la târg. Și să mergeți, neapărat să mergeți. O să vă placă!

Spectacolele şi surprizele lunii decembrie

Joc şi Rock – povestea minunatei întâmplări dintre nou și vechi, adaptare după opereta „Crai nou” de Ciprian Porumbescu, pe versuri de Vasile Alecsandri. Când? 30 noiembrie şi 1 şi 2 decembrie.

Poveste de Crăciun – un spectacol complex, cu invitați surpriză (Vunk, Cleopatra și Pavel Stratan etc.), moment de balet, street-dance, magie, colinde românești și străine, lumini impresionante… O nebunie fantastică! Când? 4 decembrie, la Sala Polivalentă.  Cele două reprezentaţii sunt SOLD OUT!

”Ne dorim ca „Poveste de Crăciun” să fie un spectacol, şi nu un concert. Spaţiul imens de la Sala Polivalentă va fi casa lui Moş Crăciun! O vom împodobi, o vom transforma într-o casă de poveste, pentru al patrulea an consecutiv. ” spune regizorul Cristian Mihăilescu.

Spărgătorul de Nuci – celebrul balet de Piotr Ilici Ceaikovski, în coregrafia lui Cătălin Caracaş şi scenografia Adrianei Urmuzescu, revine la Opera Comică pentru Copii. Când? Reprezentațiile sunt programate în zilele de 8, 9, 15 şi 16 decembrie.

Ivan Turbincă – spectacolul de teatru se va juca în Sala UnderGrant. Când? În zilele de 1, 2, 8 şi 9 decembrie.

Salonul de percuţie – un concert-lecţie susţinut de prof. univ. dr. Alexandru Matei, unul din cei mai renumiţi şi pasionaţi maeştri percuţionişti. Când? Pe 15 şi 16 decembrie, Sala Mozart.

O Noapte la Veneţia – operetă de Johann Strauss. Până în 29 decembrie, spectatorii care cumpără bilete la una din cele trei reprezentaţii pot participa la concursul organizat pe site-ul instituţiei, www.operacomica.ro, ce are ca premiu un sejur de două nopţi la Veneţia în perioada 1 martie – 1 iunie 2019, oferit de agenţia Magic Holiday.

Opera Comică pentru Copii este o instituţie publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, OCC are lunar aproape 15.000 de spectatori, iar în stagiunea 2018-2019 are programate peste 600 de reprezentaţii, dintre care 11 premiere.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *