Mamă de fată. Cum e cu moda și alesul hainelor de prințesă.
Special Guests

Mamă de fată. Cum e cu moda și alesul hainelor de prințesă.

Vestimentar vorbind, și nu numai, e un real deliciu să fii mamă de fată. Efectiv, e ca și cum ai avea o păpușă, păstrându-ți cumva, prin asta, și propria latură de copil.

Plaja opțiunilor, legat de hăinuțe, e extrem de variată. Cum i le aleg? În primul rând, după nevoie. Pragmatic. Văd sau știu ce-i lipsește și mă duc să-i cumpăr. Sau îi fac pe comandă, handmade. Îmi plac foarte mult hăinuțele personalizate, prin design sau prin pictură vestimentară – precum cele de la Youniverse. Am mers pe varianta asta, pentru fetița mea, încă de când era foarte mică: la 2 ani, nu-i dădeam căciulițe clasice, avea niște turbane foarte finuțe și spectaculoase făcute de… o altă mămică, foarte talentată. Facebook-ul e plin de ele.

Nu merg pe cromatică foarte puternică, deși, probabil, fetița mea are hăinuțe de toate culorile în șifonierul ei, nu foarte mic, de pe acum. Dar combin nuanțele mai mult pe stilul nordic, ca să zic așa: note neutre (alb, negru, gri), cu o pată de culoare, care să înveselească, să învie ținuta. Câteodată, e grozavă și varianta monocrom. E o notă de stil, să nu uităm. Eu îmi îmbrac copilul inclusiv în negru de sus până jos. E o alegere sofisticată, și nu sumbră, după cum crede majoritatea. Frumusețea, inocența și jovialitatea unui copil nu stau în culoarea pe care o poartă. Și nici a unui om mare, de altfel. Revenind la vestimentație, în diminețile în care nu te simți inspirată să faci combinații de hăinuțe colorate pentru copilul tău, fiindcă de cu seară n-ai avut timp, varianta monocromă te scutește de muuulte bătăi de cap.

Nu-i cer părerea, în general, fetiței mele când îi cumpăr haine. Recunosc că merg rar cu ea prin magazine, să-i iau de îmbrăcat. Își alege brațe întregi de articole și, pur și simplu, e greu când îi explic că nu le putem lua pe toate. Deci mă duc mai degrabă singură să-i iau lucruri, plus că asta se întâmplă destul de spontan, și nu e mereu cu mine. Îi cer părerea, în schimb, deși nu cu regularitate, când îi aleg hainele să se îmbrace pentru grădiniță sau pentru orice alte ocazii. Alteori, și le alege ea direct și mai ajustez eu, în funcție de vreme sau de locul unde mergem, dacă e cazul. N-o îmbrac prea gros, nu am îmbrăcat-o de la bun început așa. Organismul copiilor, oricum, face efort mai degrabă să se răcească, decât să se încălzească.

Ca regulă generală, merg pe simplificare, inclusiv vestimentar. Ca mamă, ai multe de făcut, chiar n-are rost să-ți complici viața în plus. Merită să renunți la rigidități, la prejudecăți, să nu te mai gândești atât ce va zice lumea, să faci mai mult cum simți tu și să ai încredere în alegerile tale, vestimentare și nu numai.

[Text: Issa]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *