Maressi
Beauty

Maressia by Alina Marica – bijuterii vestimentare cu un touch de broderie tradițională

Săptămâna aceasta am participat la evenimentul de lansare a primului magazin Maressia în București by Alina Marica (@ Cocor Shopping Center) și m-am bucurat să descopăr cât de fancy&cool poate să arate tradiția pe haina modernă, fie ea de zi, de seară sau… de înfruntat gerul de-afară.

Am dat buzna printre umerașe și – ce să vezi pe toate piesele vestimentare semnate de Alina Marica? – o splendidă broderie cu simboluri inspirate din tradițional! Iar hainele Maressia sunt confortabile, în tendințe, de serie mică și unicate, dar mai presus de orice, sunt haine în care poți trăi, iubi, te poți mișca liber și te poți simți tu, te poți regăsi mai aproape de tradiții și de rădăcini. E pe bune, am probat și cu multe acasă aș fi plecat. 🙂 Bine că a intervenit  Jezebel cu o cântare spectaculoasă, că prea intraserăm cu toții în frenezia defilării în ținutele Maressi.

Maressia by Alina Marica - bijuterii vestimentare cu un touch de broderie tradițională

Maressia – un brand cu suflet

“Dupa mulți ani petrecuți în top management bancar, am simțit nevoia sa fac o schimbare. Am decis să lansez brandul Maressia, deoarece am fost puternic atrasă întotdeauna de simbolurile care provin din tradițional, dar și de fashion. Pentru că mulți mă întreabă ce înseamnă Maressia, am să le răspund acum că Maressia înseamnă în limba dacă râu mare. Denumirea se potrivește perfect cu conceptul brandului: acela de a aduce simbolurile din tradiționalul românesc și de a le reînvia pe haine moderne, în tendințe, exact așa cum râul reprezintă trecutul și prezentul simultan”, a spus povestea brandului Maressia fashion designerul Alina Marica.

Conturată cu multă grijă și atenție pentru detalii, fiecare piesă Maressia este gandită pentru a oferi celui ce o poartă experiența autenticului și naturaleței care nu se demodează niciodată. Hainele din colecția Maressia sunt haine personalizate, create și realizate în atelierul propriu.

New Traditional – noua colecție F/W2017

 “Cu această  colecție sper să ajung la inimile oamenilor, deoarece a fost creată din suflet și cu suflet. Îmi doresc doar să placă creațiile mele cel puțin atat de mult pe cât mi-a facut mie placere să le creez”, declara Alina Marica în cadrul evenimentului de lansare.

Alina Marica

Materialele folosite la realizarea hainelor Maressia sunt 100% naturale. Sunt ţesute din fire naturale de lână, in, mătase, bumbac într-o fabrică în România în care calitatea este prioritară.

“Este foarte important pentru mine să folosesc numai materiale de cea mai bună calitate, este o decizie cu care am pornit la drum și de la care nu mă voi abate niciodată”, ne spune designerul.

Pe toate creațiile Alinei Marica se regăsește broderia de inspirație tradițională cu un touch în trend, provenit din punctul Maressia, punctul în stea, care are la bază tradiționalul punct românesc în cruce, însă fiind mai complex și mai sofisticat. Inspirate din ii vechi și reinventate prin stilizare, aceste broderii sunt unice, originale și reprezintă  caracteristica esențială a brandului Maressia.

Iubire și respect față de tradiție și valori transpuse într-un concept 100% original

“Încercam să ne reîntoarcem către rădăcini, către tradițiile de care ne-am depărtat în ultimii 20 de ani, îmbrățișând cultura vestică în detrimental celei autohtone. Acum românii au înțeles că ei contează ca popor de sine stătător împreună cu tradițiile și cultura lui și încearcă să regasească și să inceapă să aprecieze din nou specificul tradițional, nu numai în fashion, dar și în arta culinară, în pictură, muzică”, a mai mentionat designerul.

Magazin Maressia_Cocor Shopping Center

Felicitări, Alina Marica și la cât mai multe colecții Maressi mi-nu-na-te!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *