Noaptea muzeelor 2019
Lifestyle

Noaptea Muzeelor 2019

15 ediții de Noaptea Muzeelor! Cincisprezece!!!

Pe 18 mai, la nivel național, va avea loc cea de a 15-a ediție a Nopții Muzeelor, iar în program sunt prevăzute circuite muzeale, expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, dans, piese de teatru și concerte.

În circuitul muzeal bucureștean s-au înscris peste 50 de muzee și spații expoziționale neconvenționale, alături de alte entități culturale, iar activitățile propuse sunt extrem de variate, fiind adaptate tuturor vârstelor și intereselor culturale.

Există o serie de spații nou intrate în circuitul Nopții Muzeelor, printre care se numără Muzeul de Artă Recentă (MaRe), Muzeul Recordurilor Românești, Muzeul Tablourilor în Mișcare, oferit de Qreator, dar și Cel mai mic muzeu mobil, organizat de Corul Național de Cameră „Madrigal –Marin Constantin”. Acesta va fi un muzeu itinerant, cu expuneri la Muzeul Național al Țăranului Român și Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, trecând pe la Muzeul Național “George Enescu” și Muzeul Colecțiilor de Artă, până la platoul Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” și Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu.

Tot în cadrul Nopții Muzeelor, clădirea Muzeului Național de Geologie va fi pusă în evidență cu ajutorul unui show de iluminat arhitectural.

”Suntem cu adevărat încântați că există atât de mult interes pentru acest eveniment și ne dorim ca publicul să perceapă muzeele ca pe niște spații primitoare, pe care să le viziteze frecvent”, a declarat Dragoș Neamu, managerul Nopții Muzeelor.

Lista completă a tuturor muzeelor și spațiilor participante la Noaptea Muzeelor este afișată pe site-ul www.noapteamuzeelor.org și pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/noapteamuzeelor/

***
Evenimentul este inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, iar pe plan național, Noaptea Muzeelor este organizat de Rețeaua Națională de Muzeelor din România (RNMR).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *