Beauty

O zi de răsfăț la centrul Ananda Clinic

Săptămâna trecută am acceptat provocarea venită din partea Ananda Clinic de a testa (o parte) din terapiile alternative specifice centrului. Rezultatul? O zi altfel, cu multe curiozități, relaxare și păr inundat în ulei.

Am ajuns de dimineața la centrul Ananda Clinic din Snagov – un loc primitor, înconjurat de natură, care seamănă mai degrabă a casă de vacanță decât a clinică. Dacă la sosire eram cu părul proaspăt spălat și lăsat pe spate, la plecare îl aveam unsuros și bine strâns într-o cască de duș. Nu vă speriați, am scăpat de uleiul din păr după trei spălări pe cap! 🙂

Cu această introducere, aș vrea să vă povestesc în detaliu despre SHIRODHARA – un masaj terapeutic la nivelul capului, care se realizează cu ulei călduț picurat pe frunte timp de aproximativ o oră. Inedit, nu?

Domnul Dr. Cătălin Luca mi-a recomandat această terapie ca remediu împotriva stresului, oboselii, stărilor anxioase și insomniilor. De asemenea, Shirodhara ajută în cazul migrenelor, rinitelor, sinuzitelor. Dat fiind că în cadrul procedurii sunt folosite uleiuri speciale, obținute prin presare la rece, în care s-au macerat timp de mai multe zile plante medicinale, efectele benefice se extind şi în arealul sănătății scalpului şi al părului.

M-a relaxat maxim acest tip de masaj însoțit de note duioase pe fundal. Chiar mi-a plăcut să simt uleiul cald mângâindu-mi fruntea și impregnându-se în fiecare firicel de păr. Niciunul n-a scăpat! : ) Am insistat să rămân cu uleiul în păr până acasă, deși – evident – aveam posibilitatea să fac duș acolo. Singura problemă, abia la a treia spălare am reușit să am părul perfect curat, dar – în egală măsură – parcă mai puternic și plin de volum.

Pe lângă această terapie care m-a impresionat și m-a cucerit într-un fel anume, am încercat câteva exerciții de yoga terapeutică (nu-s ușoare, deși par; și-n plus, necesită mult calm și răbdare – eu îs mai agitată de fel), apoi am stat în salină (care, se știe, are beneficii multiple, inclusiv întărirea sistemului imunitar).

Dr. Cătălin Luca, specialist în terapii alternative, a fondat împreună cu colegii lui (medici, psihologi, terapeuți) centrul Ananda Clinic în urmă cu aproximativ 3 ani din dorința de a veni în ajutorul oamenilor prin intermediul plantelor. Toți specialiștii din cadrul acestui centru formează o mare familie, iar ceea ce îi leagă este dragostea pentru oameni și natură. Scopul acestui centru este acela de a ajuta oamenii să se transforme benefic, să vindece cauza reală a problemei de sănătate.

În cadrul centrului, puteți beneficia de consiliere terapeutică oferită de Dr. Cătălin Luca, specialist ayurveda cu o vastă experiență în domeniu, meniu vegetarian, meditații, consiliere psihologică, dar și de terapii alternative precum: oleație la nivelul capului, oleație cu săculeț, oleație cu colăcel, bioelectroterapie – terapia DDS, plasmă pulsatorie, osteopraxie, coconul tahionic, bioptron, reflexoterapie, detox prin baie de ozon, saună și salină.

Partenerii proiectului ‘’Zile de răsfăț’’ au fost: Freeways, Ayurmed, Sublimme, Ambrozia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *