Pantalone în lună
iMaMA

PANTALONE ÎN LUNĂ @ Teatrul Ion Creangă

Gondola spațială a Teatrului Ion Creangă este pregătită pentru o nouă aventură prin lumea farselor și poveștilor hazlii. Tinerii spectatori – navigatori temerari cu vârsta peste 5 ani – sunt invitați duminică, 15 aprilie, orele 11:00 și 18:00, la Teatrul Excelsior, pentru a viziona în premieră spectacolul „Pantalone în lună”, cea mai recentă producție a Teatrului Ion Creangă.

Pus în scenă după o idee de Cyrano de Bergerac, spectacolul spune povestea lui Senior Pantalone, un bătrân zgârcit și înfumurat care este păcălit de Arlechino, servitorul său veșnic vesel și întotdeauna flămând. Amăgit de promisiunea că în lună tot ceea ce nu-i place se întâmplă întocmai pe dos, Pantalone pornește într-o scurtă și nemaipomenită călătorie imaginară – ajungând într-o lume care, deși seamănă izbitor cu Veneția sa, este întoarsă cu susul în jos: bătrânii întineresc, maimuțele devin împărați, iar foamea cea mai aprigă poate fi potolită cu un miros delicios.

Dacă râsul învinge moravurile, atunci giumbușlucurile, acrobațiile și veselia contagioasă ale lui „Pantalone în lună” au șanse să schimbe lumea. Regizorul Mihai Alexandru Ion creează un spectacol energic, cu personaje și gaguri desprinse din commedia dell’arte, iar decorul venețian este surprinzător de muzical, grație scenografei Andreea-Diana Nistor și muzicianului Cătălin Rulea. Din distribuție fac parte: Adela Bengescu (Colombina), Tudor Morar (Pantalone), Florin Crăciun (Arlechino), Oana Bănuță (Dottore), Nicoleta Rusu (Dottorelo), Vera Linguraru (Dottorino), Cristian Crețu (Spadento), Alexandru Ștefănescu (Lelio) și Andreea Gaica (Izabela).

Următoarele reprezentații sunt programate luni, 16 aprilie, ora 18:00 și sâmbătă, 28 aprilie, ora 11:00, la Teatrul Excelsior (Str. Academiei nr. 28). Biletele sunt disponibile online, pe www.entertix.ro și www.myticket.ro, sau la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă din Str. Biserica Amzei nr. 13, nr. tel. 0767.934.374. Mai multe informații sunt disponibile pe teatrulioncreanga.ro.

Noi mergem, cine mai vine? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *