Revelion offline și An Nou cu potențial în online
Lifestyle

Revelion offline și un An Nou cu potențial în online

Ne este atât de la îndemână online-ul ăsta, încât ne răpim offline-ul. Mda, cumva devine și greu de imaginat că există offline fără online. Dar ce vroiam eu de fapt să spun este că…

Deși sunt ancorată în online, mie vacanțele offline îmi ies tare natural (încă). N-am doruri și nici nu depun eforturi în această direcție. Pur și simplu mă lepăd de telefon și, odată cu el, de toate ”atracțiile” de pe internet. Libertate, frate!

Așa a fost și în această vacanță de Revelion. Am plecat acasă la ai mei, în Moldova, și m-am deconectat. Automat. Și recunosc, mi-a trebuit ceva putere de voință să mă mobilizez pentru cele câteva (fix cinci) mesaje pe care am ținut morțiș să le trimit unor oameni dragi. Mesaje scurte, sincere, din inimă. Și tot atunci, pe fugă, am urcat o poză pe pagina de Facebook a blogului. Atât. În rest, am fost absorbită de tot ce aveam în jur: oameni, atmosferă, mâncare, diverse. Iar asta, pentru mine, se traduce printr-o vacanță cu adevărat reușită.

Nici poze n-am. Doar câteva fotografii la bradul din centrul orașului și câteva videouri cu bebe Robert ademenit de dans. Atât. În schimb am în minte muuulte imagini clare cu cei doi pitici ai mei de care ne-am minunat și i-am ”scuipat” continuu, atât de angelici și cooperanți au fost; cu cei doi nepoței frumoși și jucăuși cărora le datorez amintirile de top ale copiilor mei din această vacanță; cu mesele bogate și gălăgioase de la mama, de la sor’mea și de la var’mea; cu ciocnit de pahare și zâmbete până la urechi;  cu mine la volan după exact doi ani de când mi-am luat permisul; cu noi patru înghesuiți într-un pat nopți la rând; cu mașina plină de copiii în care se urlă ”eu sunt Tura Vura…”, etc.

Poate că absențele din online îți scad ratingul, dar cred că merită riscate. Măcar din când în când. Sunt revelatoare. Și dau timpului o altă valoare. Mult mai mare, aș zice.

Eu mă bucur că mi-am început așa anul, deși evident că planurile mele pentru 2018 țin, în mare parte, de online. Îmi propun să continui cu blogul, să am o prezență constantă pe Facebook fără să devin abizivă, să urmăresc oameni cu personalitate din blogosferă și să share-uiesc tot ce poate inspira la mai bine.

Așadar, să fie cu offline și online, în proporții sănătoase și, într-un final, bucuroase!

La mulți ani, prieteni digitali! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *