salvati copiii
Lifestyle

Salvați Copiii începe echiparea Maternității Bucur, devenită unitate medicală specială pentru cazurile de Covid-19

Venise luna martie cu flori, mărțișoare și gânduri de primăvară. Dar, iată că lucrurile au luat o întorsătură neașteptată. Iar noi putem ajuta stând cuminți în casă, dar și mobilizându-ne și acționând acolo unde putem.

La începutul săptămânii, organizația Salvați Copiii România a început echiparea spitalelor cu aparatură medicală urgentă în lupta contra pandemiei de Covid-19.

În urma solicitărilor urgente primite de la Maternitatea Bucur din București, transformată în unitate medicală specială pentru cazurile de contaminări cu SARS-CoV 2, organizația a achiziționat prioritar, din fondul de urgență deschis pentru spitale, echipamente și materiale medicale indispensabile în lupta medicilor. Începând de azi, acestea vor fi livrate în tranșe, pe măsură ce vor fi achiziționate.

Astfel, luni, 23 martie, două incubatoare și un ventilator de suport respirator au ajuns la Maternitatea Bucur, din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan. Până la finalul săptămânii, o altă tranșă de echipamente medicale vor fi puse la dispoziția medicilor: 25 de kituri de echipamente de protecție, constând în halate impermeabile și costume chirurgicale, halate de protecție, ochelari de protecție, mănuși, bonete și botoșei impermeabili.

Suma totală alocată pentru întărirea capacității Maternității Bucur de a putea îngriji adecvat cazurile de Covid-19 este, până acum, de 45.950 de Euro, fonduri oferite de Kaufland România.  

Maternitatea Bucur mai are nevoie de: 1 izoletă transport nou-născut, 1 incubator de transport (cu ventilator), 4 aparate de aspirație, 2 laringoscoape tip 0 și 00, 1 detector de CO2, 2 ventilatoare, 3 incubatoare închise, 4 baloane autogonflabile nou-născuți, 1 neo-puff, 10 de măscuțe pentru ventilație pentru prematuri mici și mai mari, 5 injectomate neonatale, 3 cardiomonitoare, 2 pulsoximetre, 1 aparat analizor gaze (cu analiza procalcitoninei), 1 blender aer oxigen, 3 corturi oxigen, 1 ecograf.

Până acum, 48 de spitale (maternități, secții de pediatrie, secții de neonatologie, secții de terapie intensivă) au solicitat aparatură medicală vitală pentru salvarea nou-născuților și copiilor, în valoare totală de 3 milioane de Euro.

Organizația Salvați Copiii a deschis un fond de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical. Astfel, a fost deschis contul special RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Până acum, au fost colectate fonduri totale în valoare de 170.000 euro, prin solidaritatea companiilor Catena (100.000 euro), Kaufland România (50.000 euro) și Oriflame (20.000 euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *