Tartă cu cireșe în extrasezon. Simplu, ieftin și gustos.
Lifestyle

Tartă cu cireșe în extrasezon. Simplu, ieftin și gustos.

Oare cum e să mănânci tartă cu cireșe în sezonul gerului și al zăpezii? Mi-nu-nat, vă spun eu și vă rog să mă credeți. Nu e o fiță costisitoare, ba din contră, e o realitate accesibilă. Foarte accesibilă. Trucul constă în a pune, din timp, „vara” la congelator și a o scoate, pe bucăți, în zilele lungi și friguroase ale anului. Aaaa, și a se respecta pașii din rețeta de mai jos. Noi așa am făcut și a fost dulce, cald, pufos, aromat, jucăuș, colorat – fix ca o zi de vară. 🙂

Ingrediente tartă cu cireșe

 • 90-100 g de unt, ½ pahar de zahăr, 3 ouă,  1 pahar de făină, ½ linguriță de sare, 1 plic praf de copt, ½ lămâie (coajă + zeama), 0,5 kg cireșe.

În plus: 30g de unt pentru a unge forma de copt.

Mod de preparare tartă cu cireșe

 1. Se pregătesc cireșele. Acestea trebuie să fie fără sâmburi.
 2. Bateți untul (înmuiat la temperatura camerei) cu zahărul și sarea până obțineți o compoziție albă, cremoasă și pufoasă. Adăugați ouăle, coaja răzuită de lâmâie și zeama acesteia.
 3. Amestecați praful de copt cu făina și turnați amestecul peste compoziția cu ou și unt. Omogenizați și aluatul este gata.
 4. Ungeți bine forma de copt și turnați jumătate din aluat.
 5. Adăugați jumătate din cireșe.
 6. Adăugați restul de aluat și restul de cireșe, apoi împingeți ușor cireșele în interiorul aluatului.
 7. Băgați tarta în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de 45 minute. Dacă după acest interval tarta nu este rumenită, porniți regimul de ventilare preț de 5 minute.
 8. Doritorii pot presăra tarta cu zahăr pudră.

Bine de stiut!!!

 • Când turnați aluatul în formă, e posibil ca stratul să vi se pară foarte subțire, iar cireșele foarte multe. Nu vă îngrijorați! În procesul de coacere aluatul se va ridica considerabil și va cuprinde toate cireșele.
 • Adăugarea lămâii este foarte importantă: atât coaja dată prin răzătoare, cât și sucul de lămâie vor completa dulceața cireșelor cu un un gust aromat și acrișor.

Ce să mai povestim! Hai, spor la tartă și pofta va fi bună! ❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *