vacanta halkidiki
Lifestyle

Vacanța în Grecia: cu soare, nori și curcubeu

Și-n acest an am ales GRECIA pentru vacanța la mare cu copiii. Ba chiar mai mult, ne-am întors – pentru al doilea an consecutiv – în Halkidiki. Doar că pe alt braț, altă plajă, în alt hotel. Și presimt că o să mai trecem pe acolo, pentru că – dincolo de faptul că e o destinație caldă, frumoasă și primitoare – numărul de kilometri care ne desparte este (relativ) suportabil pentru o călătorie cu mașina (mai ales) când ai doi copii la bord. 

***

Am ieșit din casă la 1 noaptea. Afară era o căldură grea de București care mă făcea nerăbdătoare să văd marea. La trei semafoare distanță, s-a pornit o vijelie puternică, de ne-am răcorit doar privind-o. Apoi, în Bulgaria, am trecut prin ploaie torențială. Iar când se lumina de zi, ne-au răsărit curcubee în față. M-am și întrebat atunci: Oare cum ne va fi vacanța: cu soare, nori sau curcubeu? vacanta in grecia

La 10 dimineața am parcat în fața hotelului –  Coral Blue Beach HotelSithonia. Numai bine! Să-nceapă vacanța!!!

Câteva impresii despre hotel

Bănuiesc că ați intrat aici, pe pagină, să aflați (și) informații concrete despre cazare sau stațiune, nu (doar) să citiți povești cu iz de vacanță și să vedeți poze cu o mamă care n-a fost niciodată model. Ei bine, ne-a plăcut hotelul. L-am ales, în primul rând, să fie aproape de mare și să aibă demipensiune. Acestea sunt două criterii importante care, cel puțin nouă, ne fac vacanțele cu copii muult mai ușoare.

Noi am primit o cameră cu un pat dublu și alte două suprapuse. Bucurie mare a fost pe patul supraetajat! 3 zile am dormit așa cum se cuvine, fiecare în culcușul său. A patra zi, însă, piticul a cedat și ne-a invadat spațiul. Acum ce să facem, ne mulțumim și cu atât!  😀

Camera nu a fost foarte mare, iar baia – chiar foarte mică. Apa de la duș (ne-) a fost mai mult rece decât caldă. Aer condiționat, da. Wirless, da. Frigider în cameră, da. Mâncare bună, o, daaa! Plajă privată, piscină, sală de fitness, loc de joacă, tenis de masă, volei pe plajă. Curat, personal amabil, prețuri accesibile. Ne-am bucurat și de spectacole live, seri tematice, muzică foarte bine aleasă.

Coral Blue Beach Hotel e un hotel potrivit pentru familii, aș spune. Trei stele are. E liniștit, cu mult spațiu verde și atmosferă de joacă și relaxare. Este înconjurat de grădini cu flori și livezi de măslini. Se află chiar pe plaja de nisip din Gerakini, în golful Toronaios. Poze și alte info gășiți pe booking.com.

halkidiki

Soare, ploi și curcubeu

Vacanța ne-a fost fix așa cum au preconizat astrele: cu soare, ploi și curcubeu. Și ne-a plăcut! Zilele înnorate ne-au ”forțat” să ne părăsim plaja liniștită și confortabilă, pentru a cutreiera prin munți și sate apropiate. Și-apoi, ploaia a pregătit nisipilul pentru un super concurs de construit castele. Iar mie pozele – cu norii grei atârnând de cer – mi-au ieșit spectaculos.

Momentul greu și trist, pentru mine, a fost tornada. Da, am prins-o! N-am pățit nimic, dar tot ne-a sperit. Era târziu. Brusc, noaptea s-a transformat în lumină de la fulgere puternice și dese. Apoi a venit vântul. Și ploia. S-a luat curentul. Iar noi aveam 1% baterie. Nu cred că a durat mai mult de 15 min acest joc al naturii, însă a lăsat un pic de dezastru în urmă. În noaptea aceea, am dormit toți 4 în pat.

Revenind la chestii de vacanță, de vizitat prin zonă ar fi: orașul Polygyros (un fel de capitală, cochetă și… cam pustie), sătucul Arnaia (pitoresc, curat, superb), plajele Orange Beach și Vourvourou (cam aglomerate pentru gusturile noastre, dar merită din plin văzute și admirate); cascadele Varvara (sunt mai multe, noi am ajuns la două; puțini turiști spre deloc pe traseu, normal, toți stau la plajă). Evident că există și excursii cu vaporul. Eu am ratat-o pe a noastră, că aveam un task urgent pentru muncă, deci n-are șarm să intru în detaliile și experiențele altora.

Halkidiki Grecia

Grecia

Halkidiki

Revelații din vacanță

M-am întors cu câteva revelații din vacanța asta. În primul rând, mi-am dat seama că e bine la mare. E foarte bine la mare. E minunat! (Dooh!) E sunetul mării care te face să simți că nu există timp și nici griji pe pământ. E nisipul cald care îți gâdilă tălpile picioarelor. E bătaia vântului care îți răsfață pielea proaspăt bronzată. Și-n plus, valiza de care ai nevoie pentru o astfel de vacanță nu ocupă mult loc în portbagaj.

Acum, că mi-au mai crescut băieții, observ că e mișto, ba chiar recomandat, să mergi în vacanță cu o gașcă de alți părinți cu copii cam de aceeași vârstă. Se distrează în ”limba” lor. Fără să se obosească unii pe alții. Când sunt mici-mici, copiii intră repede în conflict și, să stai mereu de gardă ca să potolești spirite și să mângâi supărări, poate fi extrem de obositor. Însă, cu timpul, lucrurile se schimbă. Acestea fiind spuse, sper să mai vrea sor-mea să ne facem vacanțele (măcar cele de vară) împreună.

Pe plajă – grozav! Mă mut pe sezlongul de lângă piscină – hmm, nu-i rău deloc! Și la terasă… vaaai, e tare plăcut! Apoi, să te trezești dimineața și să vezi răsăritul e absolut superb. Dar la fel de superb e să și stai în pat până-ți plesnesc ochii de la atâta somn. E fain rău la hotelul ăsta, dar… wow! ce de locuri și bucurii descoperi dacă-i depășești perimetru. În altă ordine de idei, e greu să te hotărăști cum e mai bine. Pentru că e bine oricum! Vacanță să fie. Și pace cu alegerile făcute. Iată secretul fericirii!

Copiii voștri stau la poze? Ai mei nu au timp de așa ceva! Sau… dacă-și fac, se maimuțăresc în așa fel, încât regret că i-am deranjat din treabă. Din toaată vacanța aceasta, avem doar una, două, maxim trei poze de familie (din alea de pus în ramă). Nici nu insist! Încerc să-i surprind în câteva instantanee care să țină amintirile proaspete peste ani. Atât! Iar cu restul de energie, prefer să stau eu în fața camerei și să pozez ca un model ce niciodată n-am fost! 😀

Dar oare nu facem prea multe poze, mai ales în vacanță? Eu, abia acum, înainte de a scrie acest articol, mi-am făcut curaj să trec prin toate pozele din vacanța din Grecia. Și să mai șterg din ele. Vă zic sincer, nu e muncă ușoară! M-a luat amețeala, durerea de cap. Și cred că n-ar fi rău să se inventeze o aplicație care să limiteze numărul de poze per vacanță. Am face mai puține și le-am prețui mai mult!

Pentru cei care au ajuns cu cititul până aici, vă mulțumesc! Și sper să ne mai ”întâlnim” la povești frumoase din vacanță! :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *