Când ai prune proaspete în frigider și vrei să te bucuri de ele într-o altă formă, cauți repede o rețetă demențială pe internet. Și găsești! Tartă cu prune sau, mai bine, cheesecake să fie! Sună mai pretențios și, la gust, chiar e!
Las rețeta aici. E tradusă din rusă, deci, e și mai gustoasă!
INGREDIENTE:
Pentru blat: 125 g unt; 30 g zahăr; 200 g făină; 1 ou.
Pentru umputură: 2 ouă; 100 g zahăr; 600 g prune; 200 g brânză de vaci; 60 g amidon; 125 ml smântană.
MOD DE PREPARARE:
1 . Se amestecă bine toate ingredientele pentru blat. Se unge tava cu unt. Se întinde aluatul în tavă, urcând marginile în sus.
2 . Prunele, fără sâmburi, se presară cu zahăr. Ouăle, amidonul și smântâna se amestecă bine, într-un bol separat (noi am folosit blenderul). Apoi, prunele trebuie aranjate în tavă, pe blat. Iar deasupra se toarnă compoziția.
3 . Se setează cuptorul la temperatura de 180°C. Se pune tarta în cuptor și, în 40 de minute, e gata.
Atenție, frige! 😀
P.S. Pozele nu arată foarte instagramabil, dar la gust – credeți-mă! – este yammy-yammy! Poftă bună!
La fix ai pus articolul. Tocmai am primit o punga de prune bune de la Breaza… bag maine o incercare, tot e cuptorul nou 😀
Minunat! Spor, atunci. :*