3 lucruri care mi-au ușurat mămicia
iMaMA

3 lucruri care mi-au ușurat mămicia

Multe lucruri am descoperit eu de când sunt mamă. Unele m-au ajutat, altele mai rău m-au încurcat. Însă trei dintre ele rămân neprețuite pentru mine. Și MULȚUMESC celor care le-au inventat și mie BRAVO pentru ocazia de a mă (fi) bucura(t) de ele.

Baby wearing 

Mi-am dorit un sistem de purtat la primul copil și chiar nu știu cum m-aș fi descurcat fără unul din acesta la cel de-al doilea copil. Și nu exagerez când spun că exact acolo, în sistemul de purtat, a crescut Robert. Acolo a dormit și, de multe ori, acolo a mâncat, în timp ce eu puteam merge la piață după căpșune aromate sau la școală după puiul cel mare sau oriunde aveam treabă. Așa am ieșit la plimbări cu cele mai minus grade și cele mai ciobănești ploi posibile din București. Și mi-a fost ușor! Și mi-a fost bine!

Partea grea, poate, e să alegi un sistem de purtat ergonomic, așa mi s-a părut mie. Există diverse modele, diverse denumiri și diverse prețuri. Era cât pe ce să renunț la idee, dar noroc cu grupul BabyWearing Group Bucuresti de pe Facebook. Am fost la o întânire offline cu mămicile de acolo, unde am probat mai multe sisteme, m-am lămurit cum se poartă și de unde pot să cumpăr. A fost tare de ajutor pentru mine!!!

Noi am avut două sisteme de purtat  – Marsupi, pentru când a fost mai mititel și Luna, de la Poartă-mă, pentru când a mai crescut. Protecția de iarnă tot de la Poartă-mă am luat-o. Și toate și-au scos banii, pe cuvânt. Plus că le poți vinde ușor, tot pe Facebook, în grupuri dedicate (ca acesta de AICI). Sunt singurele lucruri pe care eu le-am vândut (și eu nu mă pricep la vânzare). Azi am postat și mâine am trimis coletul prin poștă sau m-am întâlnit cu cumpărătorul. Tare simplu!

Filtru de apă

Nici nu mai știu cum e să cari bidoane de apă de la supermarket. Horror, îmi amintesc! Sunt grele, se termină repede, plus adună gunoi. Chiar nu-mi dau seama de ce nu ne-am hotărât mai repede să facem switch-ul spre cana de filtrare!!! Bașca, acum am instalat sub chiuvetă filtru cu osmoză inversă și timp de 1 an de zile avem apă limpede și cristalină de la robinet. Rai!

Nu exagerez, simt că ne-am simplificat viața cu aceste filtre de apă, iar satisfacția cea mare e că putem contribui la binele planetei. Măcar un pic!

Poveștile Cristinei

Ce, vouă nu vi s-a întâmplat să adormiți cu ”povestea” în gură? Să vă înghiontească copilul cu ”Hai, hai, și ce s-a întâmplat mai departe?”, ”Mamaaaa, nu adormi, te rooog, termină povestea!”  Hihi, nici mie! Ziceam doar așa, de introducere. 😀

Adevărul e că ”Poveștile Cristinei” m-au salvat. Ne-au salvat! Îmi tot spunea sora mea de ele, dar n-am avut urechi să aud. Bine că a avut soțul meu! Și în mare parte, cu ele îl adormea pe flăcăul cel mare când eu, în camera cealaltă, îmi vedeam de bebeluș.

Ușor ușor, am intrat și eu în contact cu ”poveștile Cristinei”. Sunt superbe! Prima pe care am ascultat-o este ”Țup” și îmi aduc aminte că am plâns la ea. Sunt povești audio citite de voci precum Andreea Esca, Pavel Bartoș, Amalia Enache, Liliana Stanciu, Andreea Marin etc. Subiectele sunt luate din realitatea noastră și sunt atât de bine construite încât ai ce învăța din ele, și tu – părintele, nu doar el – copilul!

Copiii mei le adoră! Știu pasaje întregi pe de rost, imită personaje și se bucură tare când apare o poveste nouă pe site. Trebuie să vă mai spun că noi – vara trecută – am ascultat în fiecare zi (pardon, noapte) povestea cu domnul Păduchioso. Și, pe lângă faptul că e amuzantă foc, prichindelul meu mic a depășit frica de spălat pe cap, de-am zis că nu-i adevărat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *