iMaMA

Ce faceți de Ziua Copilului?

Se apropie 1 Iunie și ne dorim – cu toții – să fie sărbătoare! Și SĂRBĂTOARE va fi dacă ne odihnim bine noaptea, ne hidratăm corespunzător și ne umplem bateriile pentru  o zi întreagă alături de copii! Ce frumooos!!!

Nu știu dacă v-ați făcut planuri pentru acest 1 Iunie, însă am eu niște sugestii pentru cei din București. Sau, cum ar veni, vă spun pe unde vom merge noi toaaaată ziulica, astfel încât să ne bucurăm din plin de NOI-împreună.

Portret de Copil by Cristian Șuțu

Încep cu ”Portret de Copil”. Cumva, e deja tradiție (și) pentru noi. Este vorba despre o şedinţă  foto realizată de Cristian Șuțu și un cadou pe care Foto Union îl face pentru a celebra bucuria de a fi. E un proiect tare drag mie și mă bucur că am avut ocazia să scriu despre el în ultimul număr Forbes Kids, unde am însirat și colecția portretelor de copil al meu, portrete adunate în decursul celor 7 ediții de până acum.

Portret de copil 2019 are loc pe 30 mai –  la Akademia Kinderland din Kaufland Basarab, între orele 16:00 și 20:00 și pe 1 Iunie –  în Parcul Herăstrău – Grădina Japoneză, între orele 10.00 și 13.00. Nu este nevoie de programare, nu costă nimic. Detalii AICI.

1 Zurli E! la Sala Palatului

De Ziua Copilului, Gașca Zurli face cel mai mare CARNAVAL din România, la Sala Palatului din București. Cei mici sunt așteptați costumați după pofta inimii și a imaginației: fetițele se pot costuma în Fetița Zurli, în prințese, iar băieții în supereroi.

Hai la carnavalul 1 ZURLI E! de la Sala Palatului!

Poate mai prindeți bilete la spectacolul de la ora 18:00, că cel de la 11:00 e demult SOLD OUT. Și, surpriză! Toți copiii care vin la carnaval primesc o invitație la Zurlandia! Yupiii!!! Detalii AICI.

1uniFEST by Itsy Bitsy @ Parcul IOR

Avem parcul peste drum, deci sigur-sigur ne întâlnim cu Itsy și Bitsy și toții prietenii lor care vor pune la dispoziția copiilor și părinților spații de jucat, învățat și simțit bine împreună.  1uniFEST, cel mai Itsy Bitsy Festival are loc chiar de 1 Iunie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza din București, de la 8 dimineata la 8 seara. Vă dați seama ce va fi acolo? Detalii AICI.

1 iunie

Vă recomand să vă opriți la cortul PlaYOUTH. Au tot felul de jocuri și activități care o să-i bucure pe copii, dar și pe voi, garantat!

Opera Comică pentru Copii

De 1 Iunie, la Opera Comică puteți vedea ”Flautul Fermecat” sau ”Eliza, micuța florăreasă”, după următorul program:

🔹 11:00 – „Flautul Fermecat”, Sala Mare

🔹 11:00 – „Eliza, micuța florăreasă”, Sala UnderGrant

🔹 13:30 – „Eliza, micuța florăreasă”, Sala UnderGrant

🔹 17:00 – „Flautul Fermecat”, Sala Mare

Nu uitați, în perioada aceasta se desfășoară FESTIVALUL OPERA COMICĂ (FOC), care are pregătite o mulțime de activități cu intrare liberă, inclusiv de 1 Iunie: Grădina cu Jocuri amenajată cu sute de boardgames-uri, jocuri de strategie sau jocuri de logică, Căsuța din Copac, una din cele mai importante atracții unde cei mici vor putea participa la mici recitaluri și lansări de carte sau vor putea interacționa, pentru 30 de minute, cu Biblioteca Vie, ascultând istorisirile fabuloase ale membrilor echipei OCC. Mai mult decât atât, copiii pot participa la sesiunile de lectură „Vedetele citesc povești în Copac”, la care Felicia Filip, Marian Râlea, Paula Seling, Cuzin Toma, Toth Zoli, Anna Ungureanu, Corina Dumitrescu, Vali Ionescu Caciureac și mulți alți artiști și vedete, care vor citi micilor vizitatori poveștile favorite.

Tot în cadrul FOC, cei mici se vor putea distra în voie la Piscina cu bile, la Fun Racing OCC, unde pistele de raliuri în miniatură îi așteaptă pe cei împătimiți de automobile, la Aventura Parc, dar și la zona de Water Fight, își vor putea dezvolta creativitatea la Atelierele printre nori, organizate la 8 metri înălțime, sau își vor putea testa abilitățile de a lucra în echipă în cadrul jocurilor Treasure Hunt sau Escape Room.

Echipa Operei Comice îi invită pe copii și pe adulți deopotrivă să viziteze cele două expoziții interactive cu acvarii cu pești exotici și cu fluturi vii. Pe acoperișul OCC, vizitatorii vor putea să privească cerul și stelele cu ajutorul telescoapelor profesionale amplasate cu ocazia festivalului. Simultan activităților desfășurate în curtea OCC, pe scenele celor trei săli – Sala Mare, Sala UnderGrant și Salonul Mozart – se vor desfășura cele mai îndrăgite spectacole ale Operei Comice pentru Copii. Detalii AICI.

Nu sunt sigură dacă ajungem pe 1 Iunie la Opera Comică, dar pe 2 iunie sigur facem un popas acolo. Unul de cel puțin jumătate de zi.Clar! Că e prea frumos și interactiv și jucăuș universul Operei Comice pentru Copii. 🙂

Acestea fiind spuse, un 1 Iunie pe gustul vostru să aveți!!! 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *