Blogger. Mă vând. Sau... despre cum să te prezinți brandurilor @ DPT 13
Lifestyle

Blogger. Mă vând. Sau… despre cum să te prezinți brandurilor @ DPT13

Te apuci de blogging și îți cam place. Oferi lumii o parte din tine, te conectezi cu oamenii, te simți important, îți hrănești nevoia de validare, te descoperi în sute și sute de feluri, câștigi relații noi și trăiești altfel de emoții. Apoi, te gândești că ai putea să faci și bani din bucuria asta. Și nu, chiar nu e o profanare a ”meseriei”. A face din tine un produs presupune putere de autocunoaștere și, nicidecum, devalorizare. Sau… cel puțin, despre autocunoaștere ar trebui să fie vorba!

La cea de-a XIII-a ediție Digital Parents Talks, primul incubator de idei pentru bloggerii părinți, s-a discutat despre cum să te prezinți brandurilor. Speakeri: Ana Nicolescu, blogger Mămica Urbană, fondator Parenting PR, creator DPT; Alin Alecu, director general, ARBOmedia – agenție de media buying; Raluca Brebeanu-Motoca, Digital Marketing Manager Immochan.

Cum te prezinti brandurilor

Cum ne prezentăm în fața unui brand?

Ana Nicolescu aka Mămica Urbană și-a ”pus pe masă” experiența de blogger și om de PR și ne-a povestit, cu căldura-i și generozitatea-i specifice, cum ajungem la branduri, cum facem o prezentare și cum ne valorizăm pentru a ne ”vinde”.

Evident că lucrurile nu se fac într-un fel sau altul, însă (cred) e foarte important să avem niște repere de care să ne ajutăm. E de-a dreptul șocant numărul de bloguri care apar pe lună (peste 3 milioane), nu mai zic de numărul postărilor pe minut (peste 60 mii). Însă, în blogosfera asta maaaare ”e loc pentru toată lumea și public pentru toată lumea!” ne liniștește Ana Nicolescu.

OK, înainte să prezinți ceva, trebuie să te prezinți pe tine! Asta înseamnă autocunoaștere. Trebuie să știi cine ești în mediul online, ce nevoi acoperi în piață, prin ce te diferențiezi și cum vrei să te oferi celorlalți.

Blogger. Mă vând. Sau... despre cum să te prezinți brandurilor @ DPT13

Ca să ne putem vinde, trebuie să devenim un brand, cărțile noastre de vizită fiind blogul, paginile de Social Media și toate acțiunile noastre online și offline.  Un brand presupune identitate, vizibilitate, unicitate, valori, încredere, plus totalitatea percepțiilor celorlați despre produs. E important să fim atenți la elementele de identitate vizuală: nume blog, înregistrare domeniu, găzduire, template, logo, slogan, pagină de Facebook, cărți de vizită, banner etc.

Brandurile nu caută doar ”cifre”, asta e sigur. Contează mult ce scrii și cum scrii, plus toate activitățile cu care te prezinți pe blog și în afara acestuia. Și încă ceva: nu există o sumă standard pe care să o ceri pentru un articol. Fiecare își evaluează singur munca și timpul dedicat unui proiect. Fiecare (ar trebui să) își știe propria valoare.

În concluzie, contează toată imaginea cu care ieși în lume, nu doar prezentarea în power point și cifrele din spatele blogului.

Cum ajungem la branduri?

Am chiulit de la partea a doua a discuțiilor și, cu ocazia asta, am ratat tradiționala poză de grup. Sincer, mie de poză îmi pare rău, că un rezumat despre ”cum ajungem la branduri” am găsit la colegele mele minunate. Pe blog, evident. Iată-le:

 Mămica UrbanăCum mă prezint brandurilor. Digital Parents Talks 13

 Mămica ZburătoareDragă bloggerule, îndrăznește!

 Familia Hai HuiDespre branding, blog, cum să te prezinți brandurilor, la Digital Parents Talks

 AlexismeSfaturi de la branduri și blogeri pentru blogeri

 Unicornul AlbastruBlog sau brand?

***

Susținătorii acestei ediții – Digital Parent Talks 13 – au fost LIDL, Philips și DGASPC S6, iar prăjiturile colorate au venit de la Flavours. Poze: Mihai Răitaru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *