iMaMA

Business Moms: 5 afaceri cu poveste inspirate de copii

Se spune că nicicând nu ești mai pregătită să devii antreprenor decât atunci când ești mamă și crești un copil. CORECT, dacă ne gândim la abilități de mul-ti-tas-king și time management, prioritizare corectă a activităților, autodisciplină, adaptare la schimbare, răbdare (o, Doamne! răbdare), rezistență la stres, atenție la detalii, creativitate și toate celelalte competențe care descriu o MAMĂ. E nevoie și de curaj, desigur, iar mamele pe care vi le voi prezenta în acest articol l-au avut din plin, rezultatul fiind pe măsură. CHAPEAU BAS!

Arh. Louana Olteanu, fondatoarea Leea’s Room

Louana este arhitect și mama unei prințese de 4 ani, iar povestea brandului pe care l-a creat începe odată cu amenajarea camerei propriei sale fiice, Leea. De aici și numele – „Leea’s Room”. Louana e jucăușă și practică în proiectele sale. E entuziastă, perfecționistă și nu o sperie deloc detaliile, provocările, munca în plus. Cu bagheta sa de arhitect, ea dă formă celor mai îndrăznețe vise. Am întrebat-o pe ce mizează pentru a câștiga deopotrivă entuziasmul copiilor și al părinților și mi-a răspuns atât de frumos:

„Mizez pe implicare și pe dedicarea pe care o am în creșterea copilului meu. Totul pleacă de la cunoașterea nevoilor. Avem posibilitatea să facem basm din copilărie și să-i lăsăm să-și exploreze latura artistică. Dacă un copil vrea să fie rege, de ce să nu-i punem la dispoziție un castel? Iar dacă vrea sa fie îngrijitor la Zoo, hai să-i „construim” o gradină zoologică cu animale de pluș în ea. Orice este posibil, pentru fericirea lor!”

Îi puteți urmări stilul, proiectul și succesul pe pagina de FB Leea’s Room.

Sabina Popa, fondatoarea Miaki.ro

Propun să rămânem la camera copilului, pe care – nu-i așa? – cu toții ne-o dorim aerisită, plăcută, confortabilă și… cu personalitate. În urmă cu doi ani și jumătate, Sabina căuta acel quelque chose pentru camera fetiței sale, Mia. S-a documentat, s-a inspirat, iar când a venit pe lume și al doilea copil al său, Achim, n-a mai stat pe gânduri și a pus bazele brandului MIAKI.ro – ofertă unică de tablouri, tapet și stickere de inspirație nordică. După cum, probabil, v-ați dat seama, Miaki este un acronim care provine de la numele celor două surse de inspirație ale Sabinei: Maria și Achim.

Am întrebat-o pe Sabina ce și-a propus să aducă nou în lumea decorațiunilor de perete atunci când ai lansat Miaki, iată ce a răspuns:

„Un părinte va miza întotdeauna pe funcționalitate și siguranță atunci când vine vorba de amenajarea camerei copilului. Eu, însă, mi-am propus să completez aceste caracteristici cu detalii ce țin de originalitate și confort, acel „coziness”, să-i spun așa. Originalitatea este dată de echipa noastră de graficieni extrem de talentați care creează toate modelele de tapet, de tablouri și, acum, și propria colecție de stickere. Confortul, însă, vine din paleta de culori plăcute, culori care nu obosesc, ci păstrează atmosfera caldă din cameră.”

Mi se par „delicioase” produsele marca Miaki – de la culori până la design. Vă puteți convinge și singuri, cu un click AICI.

Corina Dogaru, fondatoarea Anoucka & Petite Roa

Corina a trebuit să termine jurnalismul, să treacă prin televiziune și să facă un copil ca să-și dea seama că designul e drumul ei. În momentul în care a devenit mamă a început să creeze hăinuțe pentru bebeluși din bumbac organic, iar drumul până la Anoucka și Petite Roa a fost absolut firesc. Numele ambelor branduri sunt inspirate de numele copiilor ei, Robin & Anya. Am întrebat-o pe Corina în ce își găsește inspirația, iar ea mi-a mărturisit că:

„Inspirația mea principală rămân copiii mei și nevoile lor. Pentru că de la asta a pornit totul și asta nu se schimbă: creez haine cu care eu îmi îmbrac copiii. Dincolo de acest aspect foarte personal, îmi exprim admirația pentru stilul casei regale și pentru frumusețea aceea clasică, nemuritoare, a simplității în forma ei cea mai complexă, care îmbină atenția pentru detalii, calitatea premium a materialelor folosite și trăinicia produselor, garantată de producția limitată.”

Produsele Anoucka și Petit Roa le găsiți pe online pe a n o u c k a. c o m.

Lavinia Ivașcu, fondatoarea JucăriiAltfel.ro

Odată devenită mamă, Lavinia a dat o altă atenție jucăriilor. Și-a dorit pentru Bianca, fetița ei, jucării educative DAR ecologice, fabricate din materiale naturale şi sustenabile. Și – ce credeți? – până la urmă a reușit să creeze universul „JucăriiAltfel” pentru toți copiii din România, lăsând în urmă un job din corporație.

Întrebarea mea – banală, poate – pentru Lavinia a fost „De ce să alegem jucării ecologice pentru copii?”, iar răspunsul ei este cât se poate complex și convingător:

„Pentru că sunt prietenoase cu copiii şi mediul înconjurător. Jucăriile ecologice sunt fabricate din materiale naturale, vopsite sau imprimate cu coloranţi vegetali pe bază de apă, non-toxice, chiar şi ambalajele lor sunt imprimate cu cerneală pe bază de soia. Astfel, cei mici sunt în siguranţă folosind jucării „curate“ şi totodată contribuim cu toţii la o lume mai „verde“, fără plastic sau lemn provenit din resurse necontrolate. Alegând responsabil, suntem un exemplu şi pentru copiii noștri, prin gesturi mici le transmitem mesaje importante. De asemenea, prin cumpărarea acestor jucării susţinem producători şi branduri care se implică în programe sociale şi de reîmpădurire.”

Oferta completă a jucăriilor „altfel”, o găsiți pe jucăriialtfel.ro.

Cristina Manea, fondatoarea LILOU’S Parties & Shop

Cristina este o maestră a detaliilor, dar și o perfecționistă. Este visătoare până la Lună și practică pe Pământ, ceea ce – evident – o recomandă pentru funcția de Party Stylist. Cristina și-a dat seama că îi place să pună cap la cap idei, concepte și detalii tematice abia când a devenim mamă și a trebuit să organizeze petrecerea de botez a fetiței sale Irina. Odată cu aniversările Irinei, această pasiune a crescut, iar rezultatul poartă nume de LILOU’S Parties & Shop, proiect lansat în noiembrie 2014, cu un portofoliu actual de peste 150 de petreceri și clienți fericiți.

De ce am apela la un Party Stylist într-o eră cu Pinterest la îndemână, aceasta-i întrebarea! Răspunde Cristina, clar și la obiect:

„Organizarea unei petreceri pentru copii poate fi o sursă de stres pentru părinți. Chiar dacă nu duc lipsă de idei, este nevoie de timp și resurse pentru ca evenimentul să fie unul reușit. Astfel, principalul beneficiu pe care noi îl oferim este faptul că parinții se pot bucura de momentele speciale fără a avea nicio grijă. Colaborăm cu furnizori de calitate pentru ca toate elementele sa se îmbine perfect, de la locație, catering, tort si candybar și până la fotografi și designeri floriști. Lilou’s Parties implementează conceptul agreat și coordonează desfășurarea evenimentului.”

Dacă vreți să intrați în atmosfera inedită a evenimentelor și petrecerilor Lilou’s Parties, click AICI. Bonus, magazinul online cu produse premium pentru petreceri – lilouspartyshop.ro.

Apropo, dacă știți și alte povești frumoase despre mame antreprenor, please share! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *