Beauty

Răspunsul pielii când vine vorba de hidratare: ACID HIALURONIC

Acidul hialuronic și-a câștigat notorietatea în domeniul de beauty, fiind – în special – asociat cu tratamentele anti-aging. Însă rolul-cheie al acidului hialuronic este de HIDRATARE. Aplicat local, acesta are abilitatea de a reţine de 1000 de ori mai multă apă decât greutatea proprie.

Și eu am căzut în capcana markentingului agresiv. Mă gândeam că acidul hialuronic este doar pentru împătimitele de „tinerețe fără bătrânețe”, pe care le vedeam adesea (desfigurate) la televizor sau pe internet. Ceva extrem de scump și nu pentru mine.

Interesul din ultima perioadă pentru îngrijirea adecvată a pielii mi-a dat întâlnire cu acidul hialuronic și m-a pus față în față cu alt tip de informații. E important de știut că acidul hialuronic (care se regăsește în mod natural în organismul nostru) are rolul de a menține un nivel optim de hidratare a pielii. Al doilea rol al său este stimularea producției de colagen, o proteină care menține pielea fermă și elastică. Evident, datorită acestor funcții – de hidratare a țesuturilor și de stimulare a producției de colagen – acidul hialuronic are și efecte anti-îmbătrânire, ceea ce e MI-NU-NAT!

Prin urmare, aplicat local, acidul hialuronic este un ingredient hidratant, mai degrabă decât unul antirid!

Eu am primit semnale de deshidratare din partea pielii, exprimate și prin riduri. Vizibile. Iar acum, pe lângă hidratarea din interior (scuzați o clipă, merg să-mi umplu paharul cu apă ☺), încerc să fiu constantă în a-mi îngriji pielea, mai ales că mi-am găsit produsele potrivite. Este vorba de gama cu Acid Hialuronic de la Librederm – brand de dermato-cosmetice din Rusia.

Simt cum pielea mea le absoarbe cu lăcomie, iar eu sunt foarte mulțumită de efectul revigorant al acestora. M-au convins prin textura ușoară, dar și datorită conținutului ridicat de acid hialuronic cu dimensiune moleculară mică (detaliu important pentru o absorbție reușită). IMPORTANT, produsele Librederm nu conțin parabeni, coloranți și nici parfum.

Într-adevăr, eu alternez produsele pe bază de acid hialuronic cu cele pe bază de colagen, pentru că mă interesează să umplu din riduri (în special cele din zona ochilor). Dar pentru că suntem la capitolul despre hidratare, am să vă prezint produsele perfecte pentru acest deziderat.

LIBREDERM Ser Activator Hidratant Cu Acid Hialuronic

Nu săriți peste ser, e important în rutina de skincare! În mod particular, serul are rolul de a hrăni pielea în profunzime, deoarece are o structură fină, compusă din molecule de mici dimensiuni care au capacitatea de a penetra profund pielea, oferind astfel straturilor dermice o concetrație mare de ingrediente active. Serul activator hidratant cu acid hialuronic hidratează profund chiar și cea mai uscată piele, menținând un echilibru optim de apă, redă pielii luminozitatea și aspectul sănătos.

LIBREDERM Cremă Hidratantă Cu Acid Hialuronic

Crema se aplică după ser, dar asta știți deja. Datorită conținutului de acid hialuronic cu dimensiune moleculară mică și a uleiului de camelină, crema de zi cu acid hialuronic de la Librederm oferă hidratare de lungă durată, îmbunătățește micro-circulația, netezește ridurile, previne deshidratarea, face pielea luminoasă, netedă, suplă și elastică.

LIBREDERM Cremă Hidratantă Cu Acid Hialuronic „Night Hydrobalance”

Dacă cremele de zi sunt mai ușoare și se absoarbe rapid în piele pentru a putea permite aplicarea machiajului, cremele de noapte se diferențiază printr-o consistență mai bogată, se absorb mai lent în piele și asigură acea hidratare maximă a tenului. Cu formula sa inovatoare pe bază de acid hialuronic cu masă moleculară foarte mică, o formă specială a acidului glutamic și a uleiului de argan, crema de noapte de la Librederm  oferă o sinergie pentru a asigura îngrijirea prelungită a pielii, stabilizează balanța de umiditate celulară, stimulează propriile mecanisme de protecție ale pielii responsabile pentru stocarea umidității și a energiei, pentru reînnoirea permanentă.

LIBREDERM Cremă Cu Acid Hialuronic Cu Acțiuni Multiple Pentru Conturul Ochilor

Sistemul special patentat pentru conturul ochilor întărește structura pielii: întinde cutele pleoapelor, luminează cercurile întunecate de sub ochi și reduce inflamația.

În loc de concluzie!

Deşi nu este 100% un ingredient ce estompează liniile fine, atunci când este aplicat local, ACIDUL HIALURONIC le poate preveni, prin acţiunea sa hidratantă. În plus, să nu uităm, o piele hidratată corespunzător este mai elastică, mai fină şi pare mai tânără şi mai sănătoasă.

Rămâneți frumoase! :*

1 Comment

  1. Acidul hialuronic este un aliat al pielii noastre, eu folosesc de mult timp produse cu acid hialuronic si sunt foarte multumita de rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *