amenajare hol
Lifestyle

#casanoua Amenajarea locuinței: holul

Dragilor,

Vă invit la noi în casă. În casa noastră nouă: un apartament obișnuit dintr-un complex rezidențial obișnuit. Nimic extravagant sau inedit, așa cum vă spuneam și în articolele precedente.

O să vă rețin un pic pe hol, pentru că avem ce povesti despre „camera” aceasta micuță care e un fel de carte de vizită pentru întreaga casă, sunteți de acord cu mine? Fără intenția de a subestima adevăratele camere cu statut de cameră, holul (zic eu) chiar este cel mai „văzut” spațiu dintr-un apartament, cel puțin. Curierul care îți aduce pachetul la ușă, vecina care vrea o scară mai înaltă, colegul de școală care-ți așteaptă ștrumful să iasă la fotbal, plus toți invitații care au privilegiul să-l traverseze pentru că, pur și simplu, sunt prietenii tăi.

Cițiți și Amenajarea locuinței: între plăcere și corvoadă

Holul e cel care îți spune „Bună ziua!” când intri în casă și „Să ai o zi minunată!” când ieși din casă. Deci, oglinda e un must-have. De altfel, așa am început noi amenajarea holului: cu o OGLINDĂ. Una mare, cât să ne vedem din cap până în picioare. Simplă, de inspirație scandinavă, cu ramă din lemn.

Apoi am trecut la mobilier. E făcut la comandă, ne-am gândit noi că astfel eficientizăm cel mai bine spațiul (mic) pe care îl avem la dispoziție.

Practic, ce ne-ar fi trebuit? Un cuier unde să ne agățăm gecile, șepcile, grijile; câteva rafturi unde să ne aștepte mereu pieptenele, ochelarii de soare, plus alte nimicuri importante; un pantofar unde să punem în linie dreaptă încălțările de toate mărimile și dimensiunile posibile; un dulap mai mare unde să ne așezăm pe umeraș paltoanele și sacourile; și – departe de a fi un moft – o bancă unde să ne tragem sufletul la bătrânețe.

Am găsit pe internet o poză care ne-a servit drept inspirație și, la final, ne-a ieșit acest proiect.

Dulapurile sunt până în tavan, înălțând vizual spațiul și oferindu-ne mai mult loc pentru depozitare. Sistemul de deschidere este Push to Open (inițial ne-au montat niște mânere din aluminiu, dar s-a lăsat cu mici accidente și i-am rugată să vină cu altă soluție).

În dulap avem rafturi și bare de umerașe. Banca are în componență și spațiu de depozitare pantofi. Culorile sunt cuminți, prietenoase. Nu le cunosc pe „numele” lor reale (un gri foarte deschis cu nuanță de maro, un alb nu tocmai imaculat și un maro închis, simplu), dar se poate vedea din poze că se armonizează plăcut, fără să încarce spațiul.

Eu aș fi lăsat holul liber, fără traversă. Dar soțul a insistat să acoperim gresia. Am acceptat.

Ținând cont că, de obicei, lumina naturală nu pătrunde pe hol, e important să ne alegem o sursă bună de lumină. Noi am optat pentru o plafonieră cu lumină puternică și caldă, tehnologie LED.

Eh, cum vi se pare până aici?!

***

Din aceiași serie de articole:

2 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *