iMaMA

Ce facem cu copiii în vacanță?

Dragilor, e VACANȚĂ! Dar nu pentru toată familia, într-adevăr!

Azi dimineață am intrat în direct în emisiunea „Matinalul Zurli”, iar Tanti Prezentatoarea m-a întrebat ce fac cu copiii în vacanță. În primul rând, m-am bucurat să-i aud vocea și să-i simt energia acestei minunate ființe, apoi am recunoscut că sunt singură acasă (adică la birou, căci muncesc de la masa din bucătărie de mai bine de jumătate de an). N-a fost mereu așa, să știți!

Ce facem cu copiii în vacanță, asta-i întrebarea! Păi, zic eu, să ne rugăm să fie sănătoși și voioși, iar noi să avem șefi blânzi și înțelegători, pentru că – nu-i așa? – copiii sunt în vacanță, părinții – nu prea. Pentru majoritatea dintre noi vacanța copiilor e o adevărată provocare. Ideal ar fi să avem bunicii cât de cât aproape și să-i lăsăm la ei, însă nu tot timpul e posibil și trebuie să ne descurcăm altfel.

Before

Eu am doi băieți, cu o diferență de aproape șase ani între ei. Îmi aduc aminte că atunci când cel mare era mic, căutam tot felul de soluții ca vacanța să aibă totuși gust de vacanță. Într-o zi îl luam cu mine la birou (unde pentru el era interesant, pentru mine chi-nu-i-tor), în altă zi îl lua soțul (soțul nu s-a plâns niciodată, probabil avea colege drăguțe care se jucau cu copilul), apoi găseam un frate, o verișoară, o prietenă care să mai acopere o zi, DAR mai tot timpul am încercat să-mi iau și zile libere pe care le ocupam, de obicei, cu ieșiri în parc (unul mai mare și mai îndepărtat de casă), găteam împreună sau făceam activități de care în mod obișnuit nu aveam timp.

After

Când a apărut bebelușul în familie, iar eu eram în concediu de creștere copil, vacanța copilului mare a fost cea mai vacanță pentru că a mers cu tati la bunici, toaaaată săptămâna. O săptămână întreagă la țară, cu aer curat și bunătăți direct din grădină. Au plantat copaci, au strâns nuci, au greblat, au dat foc la frunze, s-au odihnit activ și s-au bucurat de dragostea bunicilor. Ce poate fi mai frumos?

Now

Odată cu înaintarea în vârstă (să-i zic așa), am mai prins la minte și, iată, e al doilea an de când îl am pe N. înscris la un after school privat care, Slavă Domnului!, e deschis și în perioada vacanțelor și e bine pentru toată lumea.

Pe cel mic l-am dat de la început la o grădiniță privată. Deci, are mai puține vacanțe, iar eu mai puține bătăi de cap.

Prin urmare, ne facem vacanțele în weekend și, deocamdată, e foarte bine așa. 🙂

Vacanță cu amintiri frumoase vă doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *