How ti instagram digital parents talks 10
iMaMA Lifestyle

Despre Instagram. Pe îndelete! @ Digital Parents Talks, ed. 10

O nouă ediție Digital Parents Talks a avut loc sâmbătă, 20 ianuarie, la Conacul Golescu Grant din București. A fost prima ediție din acest an, a doua la care particip eu și a zecea din istoria acestui proiect minunat, pus la cale de Parenting PR, alias Ana Nicolescu și Lavinia Pavel.

How to instagram Digital Parents Talks

”How to Instagram”. Exact, acesta fu laitmotivul întâlnirii și întrebarea la care taaare generos, și prietenos, și savuros, și conștiincios a răspuns Robert Diaconeasa, blogger DaddyCool.ro, cu peste 10k followers pe Instagram. În completare a venit Mihai Răitaru, fotograf și blogger, cu reguli DOs & DON’Ts ai unei fotografii bune, dar și Alina Rachieru Ilie, fondator Pineberry, cu informații utile despre brandingul pe Instagram.

Instagramul nu este pentru orișicine și (clar) Instagramul nu este Facebook! Aici poza vorbește și trebuie lăsată să ”vorbească” cât mai mult și cât mai bine. În ajutor vin aplicațiile Pomelo, Canva, Snapseed și, bineînțeles, propria viziune, intuiție și bun-gust. A nu se face abuz de filtre, este indicat să păstrezi acuratețea și personalitatea conținutului. Pe Instagram follower-șii vin și pleacă, deci – e important să-ți găsești nișa, să fii autentic și să construiești o unitate (adică nu postezi azi despre pisici, mâine – fashion și poimâine – mâncare; căci se creează haos, îți pierzi mesajul și, implicit, follower-șii).

Instagramul este construit pe hastag-uri, folosește-le din plin! Acestea trebuie să fie mereu relevante. Feel free să folosești hashtag-uri care există deja şi care au rata căutării între 80.000 și 500.000. Tot ce este peste, indică faptul că sunt mult prea folosite și nu-ți pot garanta vizibilitate.

Succesul nu se traduce prin leneveală nici măcar în zona asta. Trebuie să aloci timp Instagramului, să fii activ, să ai interacțiune constantă. Din experimentul făcut de DaddyCool.ro special pentru „prelegerea„ DTP 10, reiese că absențele lungi de pe Instagram te lasă cu muulți urmăritori în minus, iar cumpăratul de Instagram followers îți aduce conturi false și promisiuni deșarte.

Cât despre mine… dacă până acum n-am vrut sa mă leg la cap fără să mă doară, iată-mă acum cu niște simptome grave de Insta. Ar fi și păcat să nu experimentez această unealtă social media, mai ales că există deja contul gata creat (nu știu exact de când și cum), plus (surpriză!) am 157 de urmăritori fără să fi postat ceva acolo, iar printre aceștia e și Tanti Ludmila, mama lui Dan Bălan. InstaFamous scrie pe fruntea mea! : ))))

Mai multe TIPS & TRICKS despre Instagram a notat, cu liniuță și pe îndelete, Alexa Stănescu pe Alexisme.ro. Și ca să nu dau cu copy/paste, click AICI, o să vă placă. 🙂

Finalul întâlnirii #DTP ediția a X-a – această poză zâmbăreață și un vibe bun tare.

Ne vedem pe Instagram! Curând! 

***

Sponsor: Lidl

Parteneri: Pineberry, DGASPC S6 (cu mulțumiri pentru găzduirea la Conacul Golescu Grant)

Credit foto: Mihai Răitaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *