Lifestyle

Despre mine… într-un interviu-provocare cu Cristina Stanciu Coach

Eu de obicei iau interviuri, nu dau. Dar Cristina Stanciu, Coach Transformational certificat, m-a provocat la o conversație frumoasă pe platforma pe care o deține și-i poartă numele – www.cristinaancastanciu.ro, secțiunea blog / oameni & povești. O ocazie extraordinară de a mă cunoaște mai bine. Atât pentru voi, cât și pentru mine. 

* * *

Ce înseamnă pentru tine ideea de putere? Te consideri o femeie puternică?

Pentru mine puterea vine din curaj. Și bucuria de a fi. Luându-mă după aceste repere, n-aș ști să spun dacă sunt o femeie puternică. Poate că și da, și nu, fiind pe cât de curajoasă și plină de viață uneori, pe atât de temătoare și apatică alteori.

Cine te inspiră?

Oamenii. Mă inspiră oamenii, în general. Mă fascinează poveștile, energia și, mai ales, „nebunia” lor. Și, pentru că tot veni vorba despre oameni și inspirație, e o ocazie extraordinară să-ți spun, Cristina, că ești o sursă de inspirație pentru mine prin felul în care vorbești, gândești, te îmbraci. Recunoscătoare să te cunosc!

Ce visai să devii când erai mică?

În scoală, la întrebarea aceasta, răspundeam de fiecare dată cu doctoriță. Era mai ușor de argumentat și umplut pagina pentru o compunere de nota 10 la română sau franceză. Daaaar, de fapt, eu când eram mică visam să devin cântăreață, sau dansatoare, sau prezentatoare TV, sau sigur ceva legat de scenă. Talent în acest sens nu știu să-mi fi descoperit cineva, însă îmi aduc aminte că obișnuiam adesea să-mi fac scenă în fața oglinzii.

Cum îți petreci timpul liber?

Sunt într-o relație de love-hate cu timpul liber. Mi-e mult mai simplu cu agenda plină. : )  Nu, nu sunt fan shopping, nici filme, nici gătit, nici citit, nici zăcut în pat sau ascultat muzică înregistrată pe discuri de vinil. Poate aș alege o plimbare hai-hui cu o prietenă cu care să pot dezbate tot soiul de subiecte psiho-filozofice sau – oh, daaa, știu! – m-aș programa la SPA pentru un masaj de relaxare or smth like this.

Care sunt cele mai importante 3 valori de viață în care crezi?

Sinceritatea. Respectul. Bunătatea.

Ce sfat i-ai da versiunii tale mai tinere?

Să aibă mai mult curaj și încredere în sine. Sfaturi pe care mi le-aș da și acum. : )

Ce te motivează să depășești situații dificile?

Nu știu, poate gândul că toate au un sens și că, la capătul tunelului, sigur există o luminiță?

Ce înseamnă pentru tine curajul? Unde găsești curajul să treci peste cele mai mari provocări?

Adesea, curajul meu se traduce prin curiozitate, entuziasm sau încrederea într-o forță divină care se activează, mai ales, în situațiile-provocare din viața mea.

Care este citatul tău preferat?

 „Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” (Mahatma Gandhi) – acesta este citatul meu favorit, cred, de vreme ce stă de ani buni pe coperta profilului personal de Facebook. : )

Ce piesă asculți când ai nevoie de un boost de energie?

Pe mine muzica mă ridică și mă coboară. Doamne, ce efect poate avea, MAGIE! Recunosc că nu am o memorie prea bună a numelor de artiști sau piese, dar… chiar acum, la radio, se aude „Friday I´m in Love” – The Cure și, pur și simplu, abia îmi mai țin mâine pe tastatură. Full of energy este!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *