Două mâini, două linguri și o porție de gratin de cartofi cu verdeață
iMaMA

Două linguri și o porție de gratin de cartofi cu verdeață

Zău că nu mai știu ce să gătesc ca să împac toată gașca de băieți, de la mic la tati! :)) Trebuie să fie și gustos, și sățios, și sănătos, și ușor de preparat (mai ales!).

Deh, azi am reușit să sparg rutina din bucătărie cu o rețetă interesantă, care merită dată mai departe: gratin de cartofi cu verdeață. Au mâncat băieții cu poftă, iar cel mic s-a jucat pe nerăsuflate cu două linguri și o porție zdravănă de mâncare.

Ingrediente gratin de cartofi cu verdeață

3 cartofi mari; 1/2 dovlecel; 1 ceapă, 4 linguri de unt; 3 linguri de făină, 500 ml supă de legume; 3 linguri de smântână; 3 ouă; 1 legătură de verdeață, sare.

Prepararea în 3 pași

  • Am spălat cartofii și i-am pus la fiert în apă cu sare până s-au înmuiat. I-am lăsat să se răcească, i-am curățat de coajă. Am tăiat bucăți dovlecelul și cartofii.
  • Într-o cratiță am pus unt, am adăugat ceapa tocată și am lăsat pe foc 1 minut. Apoi am adăugat făina, amestecând continuu, și am mai lăsat un minut. Am turnat supa, amestecând continuu și am lăsat să fiarbă 5 minute. Am dat cratița deoparte, am pus smântâna, ouăle și am amestecat bine. Am condimentat cu sare, am adăugat jumătate din verdeața tocată, cartofii și dovlecelul.
  • Am turnat compoziția într-un vas termorezistent și l-am introdus în cuptorul încins la 180 °C timp de 20-25 de minute. La final, am presărat cu verdeață și am mâncat imediat. 🙂

Două mâini, două linguri și o porție de gratin de cartofi cu verdeață_1

Capitolul ”vasele din chiuvetă”

După sesiunea de gătit, evidevnt că se umple și chiuveta, nu doar burticile. Iar noi… ne ferim (cât ne stă în putință) nu doar de chimicalele din produsele alimentare, dar și de cele din detergenții convenționali. Există pe piață detergenți de vase BIO, dar… până ne cresc copiii mari, noi am trecut exclusiv pe detergent de vase pentru copii A-Sens Kids. Mă gândesc că merge și la adulți. Pentru că taare merităm!

Două linguri și o porție de gratin de cartofi cu verdeață

Poftă bună! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *