Download... povesTIC, aplicația mobilă de povești pentru copii
iMaMA

Download… povesTIC, aplicația mobilă de povești pentru copii

Ați văzut? Ați auzit? S-a lansat aplicația mobilă de povești pentru copii „PovesTIC”! Când? La începutul lunii și fix în ziua dedicată în mod tradițional celebrării cărților pentru copii și tineret – 2 aprilie @ Teatrul Ion Creangă – Sala Mică.

Am participat cu piticul cel mare la evenimentul de lansare ”PovesTIC” și a fost o experiență taaare frumoasă. Nici nu putea fi altfel, doar a fost cu actori, copii, povești, desene și… un microfon maaagic.

Cu o voce caldă și doi ochi luminoși, actrița Alexandrina Halic a creat o atmosferă de poveste, vorbindu-le copiilor despre… ghiciți ce? – importanța poveștilor. Apoi ilustratoarea Alexia Udriște-Olteanu i-a ajutat pe micuți să-și imagineze personaje și să le deseneze pe hârtie. Iar partea cu adevărat palpitantă – șansa de a vorbi la microfonul din studioul poveștilor și de a fi ON AIR pe frecvența TIC!

Download... povesTIC, aplicația mobilă de povești pentru copii

Vai ce emoții am avut eu! Dar ce să mai zic de Nichita, care a intrat entuziasmat în ”borcan” (cică așa i se spune cutiuței cu pereți din burete în care se fac înregistrările), și-a pus căștile pe urechi și… cu microfonul în față, a devenit, preț de câteva minute, povestitor! Evident că i s-au împleticit cuvintele în gură, iar vocea abia i se mai auzea. Aha, toate acestea i s-au întâmplat băiatului meu care – în mod obișnuit – nu-i mai tace gura și – oho! – are volum în glas. Una peste alta, Nichita a fost ajutat de efervescenta domnișoară cu pălărie (din imaginea de mai jos) să-și ducă povestea despre Fulger McQueen la bun sfârșit, iar mami l-a aplaudat și l-a pupat. Eeee!

Download... povesTIC, aplicația mobilă de povești pentru copii

„PovesTIC” – o aplicație cu povești și joacă

Aplicație ”PovesTIC” este disponibilă în App Store și Google Play. Este gratuită și include o poveste gratuită, 2 povești cu plată și alte douăsprezece povești, grupate în 3 pachete a câte 4 povești, care pot fi accesate contra cost: basme cu împărați și-un sfătuitor ghiduș mai mic decât un picioruș; povești de spus seara, la culcare; povești cu zâne de pe un alt tărâm.

Evident că noi deja avem aplicația instalată. Așa îi place lui Nichita să adoarmă, cu povești. Uneori i le inventăm noi – el e mereu fascinat și noi – de cele mai multe ori – frânți. Ajungem să adormim cu povestea în gură și el insistă: CONTINUAREAAA!. Deci, aplicația asta chiar ne este de mare ajutor, plus… am descoperit că ne plac și nouă poveștile, ne rupe de gândurile obositoare și ne relaxează. Prețul unei povești este 4,99 lei, în timp ce un pachet cu 4 povești poate fi achiziționat pentru 19,99 lei.

Download... povesTIC, aplicația mobilă de povești pentru copii

De asemenea, „PovesTIC” include și o componentă de joacă, adresată celor care își doresc să devină la rândul lor personaje sau povestitori în basmul preferat. Aplicația le permite celor mici să se înregistreze citind sau interpretând un fragment de poveste, și să se înscrie în concursul lunar, cu premii constând în bilete la spectacolele Teatrului Ion Creangă și cărți oferite de editura Pandora. Vedem cum ne mobilizăm, mi-ar plăcea și noi să participăm!

Și… în loc de concluzie, NU SE POATE FĂRĂ POVESTE!

Foto: Tiberiu Răducu

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *