Lifestyle

Fără bicicletă, dar cu băieții după mine la Cycle Chic Festival. Amintiri colorate de la SkirtBike 2017.

E posibil așa ceva? Să nu ai bicicletă și să vrei tare-tare să mergi la SkirtBike? Adică atât de tare încât să ignori faptul că pe cer sunt mai mult nori decât soare, iar copiii stau și-ți urlă zăpăcit în urechi? 

Dap! E posibil. Mi s-a întâmplat mie. Anul acesta. Și ghici ce? Am fost. Fără bicicletă. Cu băieții bupă mine. Și mi-a plăcut. Și vreau și la anu’. Dar cu bicicletă. Și cu aceiași băieți în gașcă, doar că… ceva mai potoliți (dacă s-o putea… Măria Ta!).

Eh, bine! ”Cycle Chic Festival” este cel mai tare, și mai dinamic, și mai colorat festival dedicat biciclistelor și tuturor pasionaților de ciclism. Ediția a doua s-a întâmplat duminică, 14 mai, la Verde Stop Arena și a găzduit cea de-a 8-a Paradă SkirtBike, o paradă devenită tradiție printre biciclistele din București și din alte 15 orașe din țară. Tematica de anul acesta: Vintage & Romantic mood! Concert: EYEDROPS.

Am vrut să prind câte un pic și din paradă, și din concert, așa că m-am dus acolo în a doua parte a zilei. Pe drum tot zăream fete cochete pe biciclete înflorate și tot comentam de pe bancheta din spate: ”uite, sigur se duc la SkirtBike!”, ”vai, ce fustă scurtă are!”, ”imm, ce bicicletă interesantă!”, ”eh, ăsta sigur nu e de la festival!” :)))

Urmează bărbată-miu: ”Ai văzut, DARAAAA!” Eu: ”Undeeee?!!” Întorc capul, o recunosc și sar din mașină cu tot cu bebe în brațe. Nu, nu era pe bicicletă. Da’ era fix pe trecerea de pietoni. O strig: ”Nicoletaaaa!” Se întoarce. Mă recunoaște. (Mă recunoaște?!) Hiuu, ce bine că nu s-a pus roșu!!! 🙂

Da, știu că nu are nicio legătură una cu alta. Dar pentru mine are. Eu mă duc la SkirtBike și, tam-nisam, mă-ntânesc cu DARA, adică cu fata aceea talentată și minunată care cântă ”Fie ce-o fi” cu Inna, Antonia și Carla’s Dreams, iar acum povestește cu voce tare ”Istoria unei fete”. Grozav, daaa!!!

Acestea fiind zise, nu e greu de ghicit cu ce vibe am ajuns eu la festival, nu? Ce mai conta dacă băieții mei se ceartă pe baloane, le este foame sau nu mai pot de sete, … mami să rămână zen și cu zâmbetul până la urechi! Și așa am rămas. Căci am găsit la Verde Stop Arena chipuri frumoase, ținute spectaculoase, atmosferă cool, iarbă verde, handmade-uri faine, plus fel și fel de activități interesante în aer liber, tombolă, premii multe, tobe, muzică și voie bună.

Toate astea la un festival în care taxa de participare a echivalat cu prețul susținerii unei fapte bune prin reciclarea selectivă. Participanții au venit cu deșeuri, cum ar fi o doză de răcoritoare abia consumată sau petul unei sticle de apă, pentru ca la final, unul dintre sponsorii evenimentului să doneze 3 biciclete copiilor de la Centrul Edulier. Super! Bravo! Felicitări!

Deci, ne vedem la ediția următoare, pe bicicletă, alături de copii potoliți și…  cu DARA în concert?! 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *