frumoasa din padurea adormita
iMaMA

„Frumoasa din pădurea adormită” a ajuns la Opera Comică pentru Copii

Un nou titlu în repertoriul Operei Comice pentru Copii și o nouă șansă de a savura magia proiectului Micii Jurnaliști. Vineri, 16 septembrie, am văzut și aplaudat în avanpremieră spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită”, balet în 6 tablouri, regia și coregrafia – Cătălin Caracaș. Aplauzele au continuat și în spatele cortinei, la conferința de presă dedicată copiilor înscriși în proiectul Micii Jurnaliști, unde întrebările, și emoțiile, și pozele au curs lanț.

Știți cum se simte un spectacol de balet după o săptămână grea? Terapeutic! Îți iei în grabă biletul, îți ocupi locul în spațiu și… iată că se deschide cortina, muzica inundă sala, decorul te hipnotizează, artiștii își intră în rol. Cu alte cuvinte, preț de mai bine de o oră, uiți de „ieri” și nu-ți pasă de „mâine”. Stai cufundat în scaunul tău de la balcon (în cazul meu) și te minunezi de frumusețea, și grația, și povestea unui act artistic realizat cu pasiune și muncă, dar mai ales cu entuziasm. N-ai cum să nu rămâi mut, iar la final reacționezi prin aplauze. Multe aplauze!

„Nelipsită din repertoriul teatrelor de balet din lumea întreagă producția „Frumoasa din pădurea adormită” este pusă în scenă, începând din această stagiune, și la Opera Comică pentru Copii. Muzica inconfundabilă a lui P.I. Ceaikovski și grația balerinilor coordonați de Cătălin Caracaș constituie modul cel mai inspirat de le a transmite copiilor o lecție valoroasă pentru toată viața: atunci când organizezi o petrecere, fii foarte atent la cei pe care îi inviți, căci riști 100 de ani de blestem dacă uiți pe cineva de pe listă. Vă invit să vă lăsați purtați într-o poveste care a rămas actuală chiar și după atâtea sute de ani și să vă însușiți purtarea Frumoasei din pădurea adormită.”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Și vă spuneam de programul Micii Jurnaliști, în care copiii au șansa să experimenteze pe bune meseria de  jurnalist. Iar datorită copiilor, și părinții se bucură de ocazia de a fi atât de aproape de artiști și de a asista la curiozitățile savuroase ale celor mici. O pitică, de exemplu, foarte nedumerită, l-a întrebat pe regizor de ce pisicile din spectacol n-au fost pisici adevărate, căci – sigur – ar fi avut un impact mult mai apreciat de public. : ))

La conferința de presă de după spectacol, Nichita al meu – în calitate de mic jurnalist – a întrebat când și cât timp se va juca spectacolul pe scena OCC și iată și răspunsul: producția este disponibilă publicului în zilele de vineri (ora 18.30), sâmbătă (ora 17) și duminică (ora 11) până pe 2 octombrie și, la cererea publicului, reprezentațiile vor fi reluate în stagiunea următoare. Biletele se achiziționează în rețeaua bilete.ro.

Vizionare plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *