iMaMA

Haz de necaz la „Hainele cele noi ale împăratului”, un spectacol marca TIC

După o zi din asta agitată – cu muncă, școală și teme din sufragerie – mi-am luat copiii de mână și am fugit la teatru. La Teatrul Ion Creangă. Sala Mică, care chiar e mică mititică, ceea ce o face caldă, plăcută, confortabilă. Aici publicul stă pe scenă, alături de actori, pe pernuțe noi și colorate, ca-ntre prieteni. Am avut ceva emoții că o să-mi bombăne iar copilul de 11 ani că-l duc la „activități de bebeluși”, DAAAR… atât de tare ne-am distrat, încât prima lui reacție după încheierea spectacolului a fost „Când se mai joacă? Hai să venim și cu tata!” Și le-am promis că le fac cadoul acesta, dar n-am mai găsit bilete pentru 25 noiembrie, deci rămâne să urmărim programul din 2022, ceea ce vă recomand și vouă!

Spectacolul „Hainele cele noi ale împăratului” este dedicat copiilor de 3-6 ani și tuturor părinților, bunicilor sau fraților și surorilor mai mari. Trei personaje fantastice care umplu scena de viață și poveste! Te fac să râzi și să te simți parte importantă din spectacol: Împăratul (Vlad Lință – atâta expresivitate și drăgălășenie, rar îți este dat să întâlnești!), A-bun / Coco (Carmen Palcu – wow, ce energie! ce stil! ce franceză!) și A-ham (Tudor Morar – pur și simplu, I’m in love!). Scenariul: Radu Crăciun, după Hans Christian Andersen. Un mare BRAVO!

Știam povestea de acasă, dar nu mi-am imaginat că poate fi transpusă atât de dinamic și cuceritor într-o piesă de teatru de 45 de minute. Luminăția Sa, măritul Împărat prea bine îmbrăcat și foarte lăudat are tot timpul nevoie de aplauze și complimente. Lui nu-i pasă de regat; toată ziua visează țesături fine și broderii de calitate, de fiecare dată unele mai noi și mai grozave. Dar când supușii săi ajung la capătul puterilor și al răbdării, împăratului i se pregătește o surpriză (neplăcută, desigur!)

Am râs de bietul om când a ieșit pe scenă „dezbrăcat” à la Paris, dar ne-am și emoționat văzându-l cum ne imploră insistent să-i dăm o idee, un sfat, o mână de ajutor ca să iasă din bucluc. Râd și acum, amintindu-mi secvențele, expresivitatea și maimuțărelile personajului.

Și, apropo, spre final măritul Împărat și-a oprit privirea la Robert și Nichita ai mei, invitându-i să-i fie slujitori că… „uite ce frumos sunteți îmbrăcați și văd că aveți încălțări noi, hai, nu vreți?” Evident că n-au vrut! 😀 Robert a preferat mai degrabă să-și facă curaj și să-l ajute cu un sfat despre cum să-i împace pe vechii slujitori, A-bum și A-ham. „Să-mi cer scuze?! Nuu!”

Final fericit și multe-multe-multe aplauze!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *