Beauty

Întrebarea despre FEMINITATE și răspunsul meu simplificat

Tocmai am ajuns acasă de la un eveniment cochet (lansare produse health & beauty pentru femei), unde am fost întrebată – în fața microfonului și a camerelor de luat vederi – care este sursa mea de feminitate. (?! – exact) Iar eu în loc s-o iau la fugă sau măcar să fiu sinceră și să admit că e o întrebare atât de grea și profundă, încât promit să meditez asupra ei cu seriozitate, am înșirat metafore și baliverne despre natură, primăvară, magnolii, menționându-i chiar și pe copii în poveste.

Total GREȘIT! În drum spre casă am făcut o analiză amănunțită pe text, așa cum doar în liceu reușeam să fac, și a reieșit că autorul (adică subsemnata) s-a încurcat în propriile cuvinte, idei și emoții. Diletant!

Răspunsul CORECT (probabil) este că îmi găsesc feminitatea în lucruri simple și, mai cu seamă, în mine. În bucuria de a fi, cu toate vulnerabilitățile și super-puterile mele laolaltă. Feminitatea mea = simplitate, naturalețe, dar și ruj roșu intens asortat cu o stare de spirit pe măsură. Mă simt feminină pe tocuri, iar adidașii nu-mi știrbesc câtuși de puțin acest sentiment. Mă machiez fără să-mi fie teamă să mă arăt lumii nemachiată. Râd cu poftă, dar și când mă apucă plânsul – potop e în jur!

Cred că feminitatea e acea energie care ne face frumoase și speciale, indiferent de trăsăturile chipului, culoarea părului sau înălțime. E metaforă, stare de bine și, mai presus de orice, binecuvântare. Iar în tot acest context, grija de sine este primordială! Așadar, fetelor, aveți grijă de voi și de FEMEIA (minunată) care sunteți!

Tina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *