Pașaport copii Bucuresti
iMaMA

La pașaport nu-i ca la buletin. Acte pentru pașaportul copilului în 2020.

Se știe deja că iarna nu-i ca vara. Dar eu mai am o noutate: la pașapoarte nu-i ca la buletine, ceea ce e de bine, într-un fel. Adică, cei de la buletine să ia exemplu de la cei cu pașapoarte, că poate-poate și ușor-ușor ajungem la normalitate.

Vara aceasta mi-am schimbat eu buletinul (poveste & atmosferă: AICI), iar la începutul lunii am depus dosarul pentru pașaportul lui N. care expirase în iunie. Mi s-a părut super organizat, civilizat, la îndemâna cetățeanului. Până și programul m-a impresionat. Ghișeele au program cu publicul până la ora 20:00, ceea ce e perfect pentru părinții care muncesc de la birou.

Am făcut programare ONLINE și funcționează!!! Programarea se poate face aici: www.epasapoarte.ro/ . Noi am mers la sediul din Park Lake Shopping Center (sector 3, București) – o plăcere. Am ajuns mai devreme cu 10 minute și norocul a făcut ca ghișeul să fie liber. Prin urmare, am fost invitați să ne rezolvăm treaba fix în minutul în care am ajuns și fix în ghișeul la care eram programați. Apropo, sunt multe ghișee și, important, există și aer condiționat.

Am avut toate actele la noi. Taxa am plătit-o cu o zi înainte, tot în ParkLake, jos, la stația de plată CEC BANK, lângă supermarket. Sunt două aparate unde taxa de pașaport se poate achita cu sumă fixă sau card. Documentul de plată trebuie să conțină numele, prenumele şi CNP-ul copilului, respectiv a persoanei care urmează să-și facă pașaport.

Pentru persoanele cu vârsta sub 12 ani, taxa pașaportului simplu electronic este de 234 lei.

Actele necesare pentru pașaportul copilului

  • certificatul de naştere, în original;
  • actele de identitate ale parinţilor, în original;
  • dovada achitării taxelor pentru paşaport, completate pe numele minorului, în original;
  • paşaportul anterior al minorului.

Prezența ambilor părinți este obligatorie. În situaţia în care cererea pentru eliberarea paşaportului simplu electronic este formulată de un singur părinte, aceasta trebuie însoţită și de o procură de împuternicire din partea celuilalt părinte sau alte acte, după caz.

Termenul de eliberare pentru pașaportul simplu electronic este de 15 zile.

Noi voiam la mare în afara țării și am întrebat dacă sunt șanse să avem pașaportul gata mai devreme. Și ni s-a spus că putem verifica online statusul pașaportului, epasapoarte.ro/verifica/ , și DA, pașaportul a fost eliberat mai devreme decât termenul comunicat la depunerea solicitării. Jos pălăria!

Pașaportul simplu electronic pentru copiii cu vârsta de până în 12 ani are o valabilitate de 3 ani. Deci, în 2023 ne prezentăm din nou la ghișeu. : )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *