Lumea lui Mulțumesc și zurleala unui final de turneu efervescent
iMaMA

Lumea lui Mulțumesc și zurleala unui final de turneu efervescent

O, Doamne! Cât am așteptat ziua de 11 aprilie și spectacolul cu care Gașca Zurli  a încheiat turneul național „Lumea lui Mulțumesc” @ Sala Polivalentă din București. A fost ca un vis. Frumos tare și… pe cât de adevărat, pe atât de maaaagic. Eu încă visez. Lăsați-mă așa!

Emoțiile au fost mari, la fel și bucuria, entuziasmul, nerăbdarea. Am fost la spectacol cu gașca mea de băieți și am nimerit într-o mare de 5.000 de oameni. Cinci mii!!! O, Doamne, cum e posibil?

Am plecat de acasă pregătiți, cu toate versurile învățate, iar bebe a lucrat chiar și la coregrafie. E clar, suntem Zurli cu toții. Pardon, ”Zuiiiii”, cum spune Robert al nostru.

Eram foarte curioasă să văd cum o să reacționeze piticul când o să-și vadă personajele preferate pe scenă, iar muzica va suna mai tare decât la casetofon. Șoc! Primele zece minute a stat neclintit. În picioare, lângă scenă, cu gura căscată. Aha, el, chiar el – acest băiețel de 2 ani care țipă insistent să dăm volumul mai tare când aude cântecele Găștii Zurli la Europa FM și dansează de rupe podeaua sau, după caz, centura scaunului auto.  Nu e glumă, deși pe noi taaare ne amuză!

Și-a revenit mai târziu și a fost de neoprit. A dansat, a aplaudat, a căzut, s-a ridicat, de Tura Vura nu s-a speriat și de explozia de confetti a fost impresionat. Deci, partea distractivă din spectacol a fost pentru el.

Dar Lumea lui Mulțumesc e mai mult decât muzică și dans. Lumea lui Mulțumesc este o poveste neprețuită despre valorile prieteniei, iar de partea asta educativă a spectacolului s-a bucurat celălalt băiat al nostru – Nichita. Nu țopăie el ca fratele mai mic, dar e foaaarte atent la ce se întâmplă pe scenă, observă detalii și ține minte replici. Cele ale lui Tura Vura sunt sa-vu-roa-se.

Scenariul îi vizează și pe părinți. Se putea să ne uite Mirela?! Cu vocea ei inconfundabilă, Tanti Prezentatoarea a dat poruncă ca toți părinții din sală să pună degetul pe năsucul copiilor lor și, în cor, am făcut cea mai importantă promisiune – aceea că ne vom susține copii în orice moment și le vor sufla în aripi, să zboare cât mai sus. Sublim moment!

Lumea lui Multumesc

Povestea din Lumea lui Mulțumesc

Lumea lui Mulțumesc spune povestea Super Eroului Mulțumesc, cel fără de care prieteniile dintre oameni s-ar destrăma. Mulțumesc, prin puterea cu care a fost înzestrat, și cu ajutorul Zânei Bune, a reușit să o facă pe vrăjitoarea Tura Vura să fugă mâncand pământul, atunci când aceasta a încercat prin vicleniile ei să strice legăturile de prietenie din Gașca Zurli. O lecție de viață pentru toate vârstele, predată în stilul Zurli, prin muzică și joacă.

Am ieșit pe scenă copleșită deja de emoție. Să auzi cele mai curate glasuri scandând numele „copilului” tău – „zurli, zurli”, e un motiv suficient să ți se înmoaie genunchii. Și apoi, când ieși în lumina reflectoarelor să îți dai seama că pe 80% dintre oameni i-ai întâlnit personal și le cunoști copiii de ani de zile, știi că faci ceva care contează. Și că visul tău colorează o lume. În Lumea lui Mulțumesc sunt astăzi zeci de mii de români, adulți și copii, oameni care vor o Românie în care MULȚUMESC să fie peste tot. Mulțumesc oamenilor frumoși care înțeleg, iubesc și susțin ceea ce face echipa ZURLI., spune Mirela Retegan, fondatorul Zurli.

Spetacolul din București marchează finalul unui turneu în care Gașca Zurli, cea mai iubită trupă pentru copii din România, a ajuns în 12 orașe din România, parcurgând mii de kilometri pentru a le face micuților cunoștință cu Mulțumesc.

Mulțumim, Mirela Retegan! Mulțumim, Gașca Zurli! Ați construit o lume frumoasă și colorată pentru noi și copiii noștri – Lumea lui Mulțumesc.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *